2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

A migránsok ellen tüntettek Boszniában

Utcára vonultak a migránsok ellen a bosznia-hercegovinai Bihácson. A hatóságok ugyanis az ígéretekkel ellentétben mégsem zárták be a környék befogadóközpontját. A demonstrálók azt mondják: csak azt akarják, hogy ne zaklassák őket és ne törjenek be a házaikba. Eközben legkevesebb 30 észak-afrikai migráns verekedett össze Milánó központjában.

  • A migránsok ellen tüntettek Boszniában

Nemzetközi Migrációs Szervezet menj haza - feliratú táblákkal a kezükben tiltakoztak a Bosznia-hercegovinai Bihácson.

A helyiek azt mondják nem tudják tovább elviselni a rájuk nehezedő migrációs nyomást és békében szeretnének élni.

Éjszaka nem tudunk nyugodtan aludni. Napközben meg az udvarunkon mászkálnak. Vajon biztonságban vagyunk-e? Vagy el kell innen menekülnünk öregkorunkban? - tette fel a kérdést egy bihácsi nyugdíjas.

Egy másik idősebb férfi pedig arra panaszkodott, hogy a hatóságok nem urai helyzetnek és a menekültek zaklatják a helyieket és betörnek hozzájuk.

Sokakat az bőszített fel, hogy az ígéretek szerint pénteken kellett volna bezárni a környék befogadóközpontját, de ez nem történt meg.

A Bira és a Velika Kladusánál működő tábor épülete magántulajdonban van. Eddig a Nemzetközi Migrációs Szervezet bérelte. A szerződések lejártak és a hatóságok nem engedélyezték ezek meghosszabbítását. Miután nem hoztak létre újabb tábort patthelyzet állt elő. A migránsokat el kellene szállítani, de nincs hova.

Átmeneti megoldásként kijárási tilalmat rendeltek volna el, de végül ebből sem lett semmi. A polgármester azt mondja egyedül képtelen megbirkózni a helyzettel.

"Az első kérdés, hogy miért nem hoztak létre egy új megfelelő központot? A másik kérdés, hogy Horvátország miért ide küldi vissza az összes illegális bevándorlót akit elkaptak? Szerbia és Montenegró is homokba dugja a fejét. Mindenki aki szerint itt rosszak a feltételek ide jöhet és segíthet megoldást keresni. Könnyű üldögélni Brüsszelben meg az ENSZ székházban és arról beszélni, hogy milyen rossz a helyzet Boszniában - hangsúlyozta Bihács polgármestere.

Jelenleg 5 ezer migráns tartózkodik Bihácson.

Azonban nemcsak a bihácsi emberek életét nehezítik meg az agresszív migránsok.

30 feldühödött afrikai menekült verekedett össze Milánó belvárosában. A menekültek üvegekkel és székekkel dobálták egymást. A rendőrök két 18 éves és egy 17 éves tunéziait őrizetbe vettek. A többi rendbontó ugyanis elmenekült mire az egyenruhások odaértek.

A Lombardia tartomány biztonsági felelőse, precedens nélkülinek nevezte a történteket. A Liga vezetője, Matteo Salvini pedig elítélte a zavargásokat.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!