2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

A Magyar Honvédség vezetői egyeztetéseket folytattak a védelmi együttműködés lehetőségeiről

Lezárult a magyar orvos-humanitárius misszió Csádban. A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem több együttműködési megállapodást írt alá helyi szakmai szervezetekkel. A közeljövőben az intézmény munkatársai a térségben magyar fejlesztésekre alapuló szárazságtűrő termelési és öntözéstechnológiai módozatokat tesztelnek.

  • A Magyar Honvédség vezetői egyeztetéseket folytattak a védelmi együttműködés lehetőségeiről

A zárófogadáson egy másik, Afrikában szintén aktív magyar felsőoktatási intézmény is képviseltette magát, amikor az Óbudai Egyetem humanitárius válságkezelő képzésének végzettjei vették át okleveleiket. Az egyetem munkatársai olyan tanfolyamot tartottak, ahová Csád szinte összes menekülttáborából érkeztek vezetők a továbbképzésre. 

Az orvos-humanitárius misszió mellett a Magyar Honvédség vezetői egyeztetéseket folytattak a védelmi együttműködés lehetőségeiről a csádi féllel. A védelmi miniszterrel és a csádi vezérkari főnökkel való találkozókon a Magyar Honvédség Vezérkarának főnöke képviselte Magyarországot.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Alig változott a forint árfolyama csütörtök reggelre

Alig változott a forint árfolyama csütörtök reggelre

A forint árfolyama csütörtök reggelre alig változott az euróval és a svájci frankkal szemben az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben, a dollár ellenében viszont 0,3 százalékkal erősödött.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!