2023. 01. 30. Hétfő Martina, Gerda napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 05:30

Külföld

A maffia tette zsebre a migránstábornak szánt pénzeket

Tegnap óta tart a szicíliai Mineo városánál található menedékkérő-központ kiürítése, amely a legnagyobb ilyen tábor Olaszországban. A hatóságok tervei szerint néhány hónap alatt az összes hasonló központot felszámolják.

  • A maffia tette zsebre a migránstábornak szánt pénzeket

Az első 50 fős csoport, amely elhagyta a tábort csak férfiakból, zömmel afrikai menedékkérőkből állt. Hírügynökségi értesülések szerint felnőtt, gyermektelen férfiakról van szó. A csoportot kisebb szicíliai menedékkérő-táborokba szállítják át. Február végéig újabb százas csoportot helyeznek át.

Február végéig megint 150 embert szállítunk el. Ez azt jelenti, hogy négy vagy öt hónap alatt az ütemtervek szerint haladva, képesek leszünk az összes központ kiürítésére–nyilatkozta a Mineóban működő menedékkérő-tábor vezetője, Francesco Magano.

Ez a legnagyobb ilyen központnak számít Európában, amit 2011-ben nyitottak meg. Jelenleg 1244 ember tartózkodik itt.

Volt idő, amikor a menedékkérő-táborban több mint 4 ezer migráns szorongott. A központ működtetéséről több olasz ügyészi vizsgálat is indult, miután kiderült, hogy a migránsok befogadására szánt tábor forrásait valójában a sziciliai maffia bűnszervezete tette zsebre. Januárban először egy Róma közeli táborból kezdték elszállítani az ott tartózkodó több mint 500 menedékkérőt.

Matteo Salvini korábbi kijelentései szerint Olaszországban nincsen többé szükség nagyméretű menedékkérő-táborok fenntartására, miután az utóbbi egy év alatt az itáliai partok lezárásával 80 százalékkal visszaesett az országba érkező migránsok száma.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Brit földre érkeztek ukrán katonák

Brit földre érkeztek ukrán katonák

Megérkeztek Nagy-Britanniába azok az ukrán katonák, akiket a brit Challenger 2 harckocsik üzemeltetésére képeznek ki a brit fegyveres erők szakértői - közölte vasárnap a londoni védelmi minisztérium.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!