2024. 02. 29. Csütörtök Elemér napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:30

Külföld

A maffia tette zsebre a migránstábornak szánt pénzeket

Tegnap óta tart a szicíliai Mineo városánál található menedékkérő-központ kiürítése, amely a legnagyobb ilyen tábor Olaszországban. A hatóságok tervei szerint néhány hónap alatt az összes hasonló központot felszámolják.

  • A maffia tette zsebre a migránstábornak szánt pénzeket

Az első 50 fős csoport, amely elhagyta a tábort csak férfiakból, zömmel afrikai menedékkérőkből állt. Hírügynökségi értesülések szerint felnőtt, gyermektelen férfiakról van szó. A csoportot kisebb szicíliai menedékkérő-táborokba szállítják át. Február végéig újabb százas csoportot helyeznek át.

Február végéig megint 150 embert szállítunk el. Ez azt jelenti, hogy négy vagy öt hónap alatt az ütemtervek szerint haladva, képesek leszünk az összes központ kiürítésére–nyilatkozta a Mineóban működő menedékkérő-tábor vezetője, Francesco Magano.

Ez a legnagyobb ilyen központnak számít Európában, amit 2011-ben nyitottak meg. Jelenleg 1244 ember tartózkodik itt.

Volt idő, amikor a menedékkérő-táborban több mint 4 ezer migráns szorongott. A központ működtetéséről több olasz ügyészi vizsgálat is indult, miután kiderült, hogy a migránsok befogadására szánt tábor forrásait valójában a sziciliai maffia bűnszervezete tette zsebre. Januárban először egy Róma közeli táborból kezdték elszállítani az ott tartózkodó több mint 500 menedékkérőt.

Matteo Salvini korábbi kijelentései szerint Olaszországban nincsen többé szükség nagyméretű menedékkérő-táborok fenntartására, miután az utóbbi egy év alatt az itáliai partok lezárásával 80 százalékkal visszaesett az országba érkező migránsok száma.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar - Senki sincs biztonságban + videó

Radar - Senki sincs biztonságban + videó

Kiberestet tartott február 27-én a Teve utcai épületében a rendőrség. A cél az volt, hogy az állampolgárok figyelmét hívják fel a kibercsalásokra és segítsenek azok kivédésében.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!