2024. 06. 28. Péntek Levente, Irén napja
Jelenleg a TV-ben:

Balaton hullámain

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

A maffia elleni módszerekkel szeretné hatékonyabban elérni az embercsempészeket az olasz belügyminiszter + videó

Egyben azt szeretnék, hogy az illegális bevándorlásban érintett államok is bekapcsolódjanak a projektbe, kezdve az afrikai, indulási országokkal.

  • A maffia elleni módszerekkel szeretné hatékonyabban elérni az embercsempészeket az olasz belügyminiszter + videó

Tovább szigorítaná az illegális migráció elleni harcot az olasz belügyminiszter. Matteo Piantedosi szerint a maffiaellenes harc régi, jól bevált módszereivel kell szembeszállni az embercsempészekkel. A "kövesd a pénzt" taktika alapján a banki pénzmozgásokat ellenőriznék. Ugyanakkor a pénzforrások kiapasztásával szeretnék az embercsempész bűnszervezeteket térdre kényszeríteni.

A Liga képviselője szerint egész Európának a határok védelmén kellene dolgoznia, ahogyan Olaszország és Magyarország is teszi.

„Ahogyan az olasz mediterrán térség Európa határa is, éppúgy határa Európának a Magyarországgal határos balkáni útvonal is. Nem gondolhatjuk, hogy a világ összes menekültje vendégszeretetre lelhet Európában... Ha Európa meg akarja védeni az identitását akkor meg kell védenie a határait is”

– mondta a jobboldali képviselő.

A HírTV által megkérdezett baloldali képviselő szerint azonban mindenkit be kell engedni Európába. Ráadásul szerinte ahogyan a maffia is fejlődik és változik, úgy egyre kevésbé hatékonyak a régi módszerek.

„Amíg a belügyminiszter ragaszkodik a régi módszerekhez, addig soha nem fogjak tudni legyőzni a maffiát vagy az embercsempészeket. Ha a pénzt akarja nyomon követni üdvözlöm a döntését, de amíg nem látjuk az eredményét addig ez csak üres szóbeszéd” – mondta a baloldali képviselő.

Olaszországba idén eddig 24500-an léptek be illegálisan. Ez fele a tavalyinak, de még így is túl sok az olasz kormány szerint. A kabinet célja teljesen lenullázni az illegális bevándorlást, és csak azokat beengedni, akikre az olasz gazdaságnak munkaerőként szüksége van. A római kormány eközben az illegális migráció legfőbb kibocsátó országainak számító afrikai államokba történő beruházásokkal, gazdaságösztönző programokkal bírná maradásra a most Európába vágyókat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Mutatjuk, kikkel „erősít” a baloldal Brüsszelben

Mutatjuk, kikkel „erősít” a baloldal Brüsszelben

Sztárként ünnepli az európai baloldal Ilaria Salist és Carola Racketét. Ez azért figyelemre méltó, mert a két nő egyike azzal váltott belépőt a balliberális politika elitjébe, hogy illegális migránsokat csempészett be egy szuverén államba, a másikuk pedig egy sokak által terrorszervezetnek tartott alakulat embervadászatában vett részt.
A nemzetközi sajtó szerint Trump nyerte a vitát + videó

A nemzetközi sajtó szerint Trump nyerte a vitát + videó

Az amerikai elnökválasztás két jelöltjének vitáján a jelenlegi államfő, Joe Biden csak megerősítette a korával és alkalmasságával kapcsolatos aggodalmakat ahelyett, hogy eloszlatta volna őket – írják irányultságtól függetlenül a vezető médiumok.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!