2024. 10. 14. Hétfő Helén napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Külföld

A libanoni hadsereg szerint több katonája életét vesztette izraeli támadásban

Az Izrael és a Hezbollah síita milícia közötti fegyveres konfliktusnak áldozatul esett a minap a libanoni hadsereg 16 katonája is, közülük 12 szolgálaton kívül volt, amikor légicsapás a halálát okozta - közölték hétfőn libanoni katonai források.

  • A libanoni hadsereg szerint több katonája életét vesztette izraeli támadásban

Izraeli harci gépek és drónok 11 légitámadást hajtottak végre hétfő hajnalban Dél- és Kelet-Libanonban - tették hozzá, és megerősítették ezt egészségügyi források.

A libanoni hadsereg beszámolója szerint a korábbi napokban is életét vesztette szolgálatban lévő két katonája az ország déli részén fekvő Kafra település egyik őrposztja elleni izraeli támadásban.

Libanon forráshiánnyal küszködő, gyenge hadserege nem vesz részt közvetlenül Izrael és az Iránból támogatott Hezbollah közötti háborúban, az izraeli hadsereg dél-libanoni szárazföldi hadműveletének két héttel ezelőtti megindítása óta pedig visszavonta erőit a közös határ menti állásaiból. A hadsereg eddig egyszer reagált izraeli támadásra tavaly október óta, amikor a Hamász palesztin iszlamista szervezet terrortámadást követett el Izrael ellen, majd a Hezbollah a Hamász oldalán bekapcsolódott a háborúba. Akkor az izraeliek a libanoni hadsereg egyik támaszpontját támadták Bint Dzsbeil térségében.

A Hezbollah hétfőn azt közölte, hogy légicsapást mért egy izraeli laktanyára a Tel-Avivtól északra fekvő Netanja közelében, valamint egy haditengerészeti támaszpontra Haifa mellett. Ez egy nappal azután történt, hogy egy izraeli katonai támaszpontot ért hasonló támadásban legalább négy újonc izraeli katona életét vesztette.

Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ez a semleges gazdaságpolitika lényege + videó

Ez a semleges gazdaságpolitika lényege + videó

A semleges gazdaségppolitika lényege, hogy nem ideológiák mentén kötünk megállapodásokat - erről Lentner Csaba közgazdász beszélt hétfő este a HírTV Napi aktuális című műsorában Orbán Viktor miniszterelnök új gazdasági programja kapcsán.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!