2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

A lengyel választásokba is keményen beavatkozott a Soros-hálózat

A magyar dollárbaloldal botrányához hasonló van kibontakozóban Lengyelországban is. A Magyar Nemzet szerint minden pénzügyi, politikai és médiatámogatást megkapott a lengyel balliberális oldal külföldről, amely szükséges volt ahhoz, hogy többséget szerezzenek a vasárnap lezajlott választásokon. A cikkíró szerint a lengyel történések bemutatják, mi vár a következő választásokon a nemzeti önrendelkezéshez ragaszkodó magyarokra.

  • A lengyel választásokba is keményen beavatkozott a Soros-hálózat

Komoly külföldi erők mozdultak meg a lengyelországi kormányváltás érdekében - világított rá a Magyar Nemzet.

A napilap megjegyezte:

a Soros-féle médiavásárlás és NGO-finanszírozás, az uniós pénzek megvonása, a politikusi nyomásgyakorlások, és az Action for Democracy beavatkozása mind együtt segítette a lengyel balliberális oldalt a múlt vasárnapi lengyel választások előtt.

A lap kifejtette: Lengyelország legnagyobb közéleti napilapjában a Soros-hálózat már évekkel korábban tulajdonossá vált. Tavaly pedig az is kiderült, hogy a naponta mintegy hárommillió ember által követett, második legnagyobb lengyel politikai újság kiadójában is tulajdonrészt vásárolt a részben Soros György érdekeltségébe tartozó Pluralis nevű médiakonzorcium.

Megfigyelhető ugyanakkor a német tulajdonú média befolyásoló ereje is - emelte ki a Magyar Nemzet. A konzervatív, családi értékekre építő jelenlegi lengyel elnökkel szemben ugyanis egy személyét támadó cikket jelentetett meg az a piacvezető bulvárlap, amelynek tulajdonosa a hazánkban is ismert svájci–német médiakonszern lengyel leányvállalata.

A külföldi befolyásolás kérdése Magyarországon sem lezáratlan ügy.

Nagy erőkkel zajlik az olyan balliberális médiumok feltőkésítése, mint a Partizán, a Telex, a 444.hu vagy a 24.hu, amelynek tulajdonosával, Varga Zoltánnal szemben jelenleg is büntetőeljárás folyik

- hívta fel a figyelmet a napilap.

A hűtlen kezeléssel és különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással vádolt cégtulajdonos legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy a sztárügyvéd, Papp Gábor látja el a védelmét. A vörösbárónak is hívott baloldali oligarcha gyanúsítási ügye a döntően EU-s pénzekből létrehozott Nógrádi Vegyipari Zrt. részvényeinek pár évvel ezelőtti áron aluli eladásával lehet összefüggésben. A Magyar Nemzet szerint az adóhatóság nyomozói azt feltételezik, hogy több mint félmilliárd forintos kárt okozhatott az uniónak.

Nyitókép: Infomoney.com

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!