2024. 09. 15. Vasárnap Enikő, Melitta napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Szent Péter esernyője 13:00

Külföld

A lengyel külügyminiszter kijelentése alapján országa, mint a NATO tagja belép az orosz-ukrán háborúba

Lengyelországnak „kötelessége” orosz rakétákra lőni Ukrajna felett a lengyel külügyminiszter szerint – idézi Radosław Sikorski, lengyel külügyminisztert a Magyar Nemzet. A lap hozzáteszi: a politikus sajátosan értelmezi a NATO-tagságot.

  • A lengyel külügyminiszter kijelentése alapján országa, mint a NATO tagja belép az orosz-ukrán háborúba

Lengyelországnak „kötelessége” orosz rakétákra lőni Ukrajna felett – mondta Radosław Sikorski lengyel külügyminiszter, aki azzal érvelt, hogy Varsónak meg kell védenie állampolgárait a NATO-ellenállás ellenére – írta a Financial Times (FT). „Lengyelországnak és más Ukrajnával határos országoknak kötelességük lelőni a beérkező orosz rakétákat, mielőtt azok belépnének a légterükbe, annak ellenére, hogy a NATO ezt ellenezte” – fogalmazott a lengyel külügyi tárca vezetője.

A bejelentés azért is váratlan, mert Pawel Zalewski lengyel védelmi miniszter-helyettes az Európai Unió védelmi minisztereinek a találkozója után pénteken éppen ennek az ellenkezőjét jelentette ki.  

Lengyelország nem fontolgatja, hogy segítsen Ukrajnának az orosz rakéták és drónok lelövésében, az ukrán légvédelem jelentős megerősítése elegendő lesz az ukrán légtér védelméhez – idézte Pawel Zalewskit az Rbc.ua hírportál a Polskie Radióra hivatkozva. A jelentés szerint Zalewski elmondta, hogy Ukrajnának fegyverekkel kell rendelkeznie az önvédelemhez és saját légterének a védelméhez. 

Másrészt semmilyen formában, főként kétoldalú formátumban nem mérlegeljük azt, ami valójában Ukrajna elvárásai közé tartozik, nevezetesen annak lehetőségét, hogy lengyel területről lőjünk le orosz rakétákat vagy drónokat – tette hozzá Zalewski a Politic.karpat.in.ua portál szerint is. 

teljes cikk a Magyar Nemzet honlapján olvasható.

Fotó: AFP

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!