2024. 03. 01. Péntek Albin napja
Jelenleg a TV-ben:

Akik a hazára voksoltak

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

A legkarizmatikusabb olasz politikusra emlékezik Olaszország

Hatalmas tömeg, és szigorú biztonsági intézkedések várhatók Silvio Berlusconi temetésén. Az eseményre legalább ötvenezer ember készül Milánóba. Berlusconi szövetségesei szerint nem lesz könnyű megtalálni az utódját.

  • A legkarizmatikusabb olasz politikusra emlékezik Olaszország

Köszönjük a lelkesedést, amelyet nekünk adtál - olvasható az egyik kifeszített transzparensen Silvio Berlusconi villájának bejáratánál. A hétfőn elhunyt politikusra virágokkal, mécsesekkel emlékeztek hívei a csepergő esőben.

Silvio Berlusconi pályafutását ügyvédként kezdte mégis üzletemberként vált híressé. Első vállalkozását édesapja nyugdíjmegtakarításából indította, évekkel később azonban már egy egész médiabirodalmat tudhatott magáénak. A politikával csak a 90-es években kezdett el aktívan foglalkozni, amikor megalapította saját pártját a Forza Italáia-t. A jelenlegi miniszterelnök, Giorgia Meloni az ő kormányában dolgozott ifjúsági miniszterként.

Silvio Berlusconi több cikluson át vezette Olaszországot. Orbán Viktorral jó kapcsolatot ápolt.

Az olasz sajtó pártszimpátiától függetlenül azt emelte ki róla, hatása az országra elvitathatatlan.

Temetési szertartása szerdán lesz a milánói dómban. A városba 50 ezer embert várnak. Lakóhelyét, a 17 ezer lakosú Arcorét már a halála utáni órákban tömeg szállta meg.

Orbán Viktor részt vesz Silvio Berlusconi búcsúztatásán

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Olaszországba utazik, hogy lerója kegyeletét Silvio Berlusconi volt miniszterelnök, a Hajrá Olaszország (FI) párt elnöke gyászszertartásán - erősítette meg az MTI-nek Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az erről szóló olaszországi médiaértesüléseket.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Energikus Trump kontra csoszogó Biden + videó

Energikus Trump kontra csoszogó Biden + videó

Azt már megszokhattuk, hogy az amerikai elnökválasztás néha olyan, mint egy showműsor. Erre a tapasztalatra erősített rá Trump és Biden, amikor egy időben, de két különböző határszakaszon jelentek meg a napokban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!