2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

A Kreml megbízik az orosz védelmi minisztérium harctéri tájékoztatásában

A Kreml megbízik abban a tájékoztatásban, amelyet az orosz védelmi tárca nyújt - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak.

  • A Kreml megbízik az orosz védelmi minisztérium harctéri tájékoztatásában

A bizalom kérdése azzal kapcsolatban merült fel, hogy az orosz védelmi minisztérium vasárnap közölte: megtorló csapást mért az ukrán hadseregre, válaszul arra az újévi rakétatámadásra, amelyben Makijivkában 89 orosz katona életét vesztette. A tárca szóvivője, Igor Konasenkov azt mondta, hogy két kramatorszki kollégiumra mért csapás több mint hatszáz ukrán katona halálát okozta. Az ukrán kormány és több külföldi újságíró valótlannak minősítette ezt az állítást és a Kommerszant című lap szerint több orosz katonai Telegram-csatorna is kételyét fejezte ki az információ hitelességével kapcsolatban.

"A Kremlben teljes a (minisztérium iránti) bizalom. Szeretném emlékeztetni önöket az elnök szavaira, miszerint a különleges hadműveleten történtekkel kapcsolatos információk fő és teljesen legitim forrása a védelmi minisztérium" - mondta Peszkov arra a kérdésre válaszolva, hogy az elnöki hivatalban megbíznak-e a megtorló csapásról szóló tájékoztatásban.

A szóvivő azt mondta, nem érdemes hitelt adni annak a Telegram-csatornákon megjelent értesülésnek, miszerint Moszkva újabb mozgósításra készül. Mint mondta, Oroszországban a tájékoztatás elsődleges forrásai a hatóságok, élükön az elnökkel, amelyek már "többször mindent elmondtak" a mobilizációról.

Peszkov kacsának minősítette azokat a Kijevben megfogalmazott állításokat, amelyek szerint Dmitrij Kozak, az orosz elnöki hivatal helyettes vezetője az ukrajnai rendezésről tárgyal Európában, és hogy az ukrán vezetésnek a "koreai opciót", vagyis a konfliktus tartós befagyasztását szándékozzák felajánlani. Arra a hírre reagálva, hogy Franciaország AMX-10 RC "kerekes harckocsikat" tervez Ukrajnába szállítani, kijelentette, hogy ez csak meghosszabbíthatja az ukrán nép szenvedését, de nem akadályozhatja meg a "különleges hadművelet" kitűzött céljainak elérsét.

Nyikolaj Patrusev, az orosz biztonsági tanács titkára az Argumenti i Fakti című lapnak adott interjújában azt állította, hogy Moszkva Ukrajnában nem Kijevvel, hanem a Nyugattal áll szemben.

"Ami Ukrajnában történik, nem Moszkva és Kijev összecsapása, hanem a NATO, mindenekelőtt az USA és Nagy-Britannia katonai konfrontációja Oroszországgal. A NATO-kiképzők, félve a közvetlen kontaktustól, az ukrán fiúkat küldik a biztos halálba" - mondta Patrusev.

Patrusev hozzátette, hogy Oroszország egy különleges katonai művelettel "a saját régióit szabadítja fel a megszállás alól, és véget kell vetnie a Nyugat azon véres kísérletének, amely a testvéri ukrán nép elpusztítására irányul".

"Nem állunk háborúban Ukrajnával, mert értelemszerűen nem lehet bennünk gyűlölet az egyszerű ukránok iránt" - fogalmazott.

Úgy vélekedett, hogy "minél hamarabb rájönnek Ukrajna polgárai arra, hogy a Nyugat az ő kezükkel harcol Oroszország ellen, annál több életet fognak megmenteni".

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!