2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Mátyás utolsó éjszakája

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

A Központi Választási Bizottság hivatalosan is kihirdette Zelenszkij győzelmét

Az ukrán Központi Választási Bizottság (CVK) kedden hivatalosan közölte az elnökválasztás április 21-én megtartott második fordulójának végeredményét, és kihirdette győztesnek Volodimir Zelenszkijt.

  • A Központi Választási Bizottság hivatalosan is kihirdette Zelenszkij győzelmét

"Ukrajna megválasztott államfője Volodimir Olekszandrovics Zelenszkij elnökjelölt, aki 1978-ban született, felsőfokú végzettséggel rendelkezik, kijevi lakosú, a "Kvartal 95" társulat művészeti vezetője, párton kívüli, a Szluha Narodu politikai párt jelöltje" - jelentette be Tetyjana Szlipacsuk, a választási bizottság elnöke.

Hozzátette: a bizottságnak nincs semmilyen panasza, ami megkérdőjelezné a választás eredményét, továbbá valamennyi fellebbviteli bíróságtól megkapta az értesítést arról, hogy nincs eljárás alatt olyan ügy, amely hatással lenne a választás eredményére.

A hivatalos eredmény szerint Zelenszkij 73,22 százalékot, azaz több mint 13,5 millió szavazatot szerzett, Petro Porosenko hivatalban lévő államfő pedig 24,45 százalékot, azaz mintegy 4,5 millió szavazatot. A szavazólapok 2,31 százaléka volt érvénytelen.

Az elnökválasztásról szóló törvény értelmében a megválasztott elnök azután lép hivatalba, hogy a parlament ülésén esküt tesz az ukrán népnek, majd ezt követően a választási bizottság átadja neki az elnökségét igazoló iratot.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Korrupcióval gyanúsítják az ukrán mezőgazdasági minisztert

Korrupcióval gyanúsítják az ukrán mezőgazdasági minisztert

Az ukrán korrupcióellenes ügynökség gyanúsítottként kezeli Mikola Szolszkij mezőgazdasági minisztert egy olyan nyomozásban, amely állami földek illegális megszerzésével kapcsolatos, a vizsgálat mintegy 7 millió dollár értékű ügyben folyik – jelentette kedden az ukrán média.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!