2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Külföld

A koronavírus után Hanna is lecsapott Texasra

Óriási áradások alakultak ki a Hanna névre keresztelt hurrikán nyomában. A vihar 145 km per órás széllel érkezett. Texas államban 280 ezer háztartás maradt áram nélkül. A trópusi vihar Mexikó felé haladva enyhült, de az ország északi részén több száz épület került víz alá.

  • A koronavírus után Hanna is lecsapott Texasra

Hatalmas esővel érkezett a texasi-öböl partvidékére Hanna, az atlanti térség idei első hurrikánja. A trópusi vihar 145 km per órás széllel csapott le a parton fekvő településekre, számos épület tetejét megtépázva. Több mint 280 ezer otthon maradt áram nélkül. Texas állam hatalmas készültségben várta a hurrikánt, mivel a térséget a koronavírus is jelentősen sújtja. A katasztrófavédelem ezért már napokkal korábban intézkedéseket tett, hogy egy esetleges vihar miatti evakuáláskor az emberek tarthassák a megfelelő távolságot a menedékhelyeken és ne alakuljanak ki újabb gócpontok.

A meteorológusok arra figyelmeztetnek, hogy a hét elején újabb viharhullám érkezhet, helyenként csaknem fél méternyi csapadékkal. Ez újabb villámáradásokat okozhat a településeken.

Szakemberek attól tartottak, hogy a vihar károkat okozhat a tengeri olaj- és gázkitermelésben is. Azonban a hurrikán Mexikó felé haladva már enyhült, így nem kellett evakuálni a dolgozókat és a termelést sem kellett leállítani a Mexikói öbölben fekvő kutakon. Az erős szél azonban továbbra is veszélyt jelent, ezért 32 texasi megyére adtak ki riasztást.

Donald Trump Twitter-oldalán közölte: a kormányzat figyelemmel kíséri a viharokat és szorosan együttműködik az érintett államokkal.

 

Térdig gázolnak a vízben a mexikói Monterrey lakói is.

Hawaii szigeteit eközben elérte a Douglas hurrikán, ami szintén villámáradásokkal és akár 145 kilométer per órás széllökésekkel fenyeget.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!