2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

A kormány lemondását követelték

A kormányzati megszorítások ellen tüntettek szombat este Lisszabonban. A tüntetők a nyugdíjak és a munkanélküli juttatások tervezett csökkentése, valamint az adóemelések ellen tiltakoztak. A fővárosi demonstrációval egy időben további 50 portugál településen tüntettek.

Ezrek meneteltek Lisszabon utcáin a kormány lemondását követelve. A megmozdulást az ország legnagyobb szakszervezeti szövetsége szervezte, és arra több nagyvárosból érkeztek résztvevők. Passos Coelho miniszterelnök figyelmen kívül hagyta eddig az ellenzék előre hozott választásokkal kapcsolatos felvetéseit. Portugália 2011-ben 78 milliárd eurós hitelcsomagot kapott az Európai Központi Banktól, az Európai Uniótól és a Nemzetközi Valutaalaptól. Cserébe a dél-európai állam az államháztartási hiány lefaragását célzó drasztikus intézkedések mellett kötelezte el magát.

A kormány kényelmes többséget élvez a parlamentben így kevés az esély arra, hogy politikai válsághoz vezessenek a megszorítások.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!