2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Hírek

Következik:

Radar ráadás 17:10

Külföld

A Koreai-félsziget helyzetét rendeznék

Megkezdődött az orosz - észak-koreai csúcstalálkozó. Az észak-koreai diktátor oroszországi látogatása segíthet a a világ egyik leginkább felfegyverzett térsége, a Koreai-félsziget helyzetének rendezésében. Emellett szóba kerül majd a kommunista országot sújtó büntetőintézkedések kérdése is.

  • A Koreai-félsziget helyzetét rendeznék

Vlagyivosztok melletti Russzkij, vagyis az Orosz-sziget ad otthont a történelmi találkozónak.

Először tárgyal egymással Vlagyimir Putyin és Kim Dzsong Un. A legutóbbi orosz-észak-koreai csúcstalálkozót 2011-ben tartották. Akkor Dmitrij Medvegyev elnök és Kim Dzsong Il egyeztetett egymással.

A mostani tanácskozás középpontjában a Koreai-félsziget atommentesítése és Északkelet-Ázsia biztonságának garantálása áll.

Az orosz államfő hangsúlyozta, hogy támogatja Kim Dzsong Un-nak a Korea-közi viszony javításáért és az Egyesült Államokkal való kapcsolat rendezéséért tett erőfeszítéseit. Ehhez minden bizonnyal segítséget fog kérni Putyintól az észak-koreai vezető, mert hiába találkozott februárban újra Donald Trump amerikai elnökkel, a vietnami megbeszélésük eredménytelenül ért véget.

 

A megbeszélésen szóba kerül majd a kommunista országot sújtó büntetőintézkedések kérdése. Phenjan szeretné elérni, hogy enyhítsék az amerikaiak által meghirdetett szankciókat.

A két politikus ugyan nem említette, de valószínűleg szóba kerül a megbeszélésen az észak-koreai élelmiszerhiány is. Az utóbbi hónapok kedvezőtlen időjárása miatt gyenge termés várható, ezért Phenjannak segélyszállítmányokra van szüksége, hogy enyhítse a hivatalosan be nem vallott, de várhatóan bekövetkező éhínséget.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Németország újabb támogatást sürget Ukrajnának + videó

Németország újabb támogatást sürget Ukrajnának + videó

Sajtóhírek szerint ahhoz, hogy Ukrajna vissza tudja verni a Föderáció támadásait, sürgős katonai támogatásra van szüksége. Ennek megoldására további források biztosítását sürgeti Németország - számolt be a Bild című német napilap.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!