2019. december 9.,
hétfő, Natália napja

A klímaváltozás miatt tüntettek Londonban

Hír TV

2018. november 17., szombat 18:45, frissítve: szombat 18:54

Hidak lezárásával tiltakoztak környezetvédők Londonban. A demonstrálók szerint a politikusok figyelmen kívül hagyják a klímaváltozás hatásait.

Öt hidat is blokád alá vontak Londonban környezetvédők. Több ezer tüntető gyűlt össze a belvárosban, azt követelve a kormánytól, szenteljen nagyobb figyelmet az éghajlat-változásnak.

Ez egy tömeges civil engedetlenség, amin több ezren vesznek részt Londonban. Ez a kezdőpontja a nemzetközi tüntetéssorozatnak, ami az ökológiai krízis teljes figyelmen kívül hagyása ellen tiltakozik– nyilatkozta a tüntetés szervezője, Gail Bradbrook. 

A demonstráció-sorozat a „lázadás a kihalás ellen” nevet kapta, így volt aki dinoszaurusz jelmezt öltött. Többen kormányzati épületekhez láncolták magukat, több embert őrizetbe vettek.

Azért jöttem ide, mert aggódom a klímaváltozás és a környezet jelenlegi állapota miatt. Elgondolkodom, milyen világot hagyok a gyerekeimre, és bárkinek az unokáira. Úgy gondolom, a helyzet sokkal súlyosabb, mint amit elmondanak nekünk.– mondta el Sue, az egyik tüntető. A tüntetők célja arra kényszeríteni a kormányt, hogy 2025-ig csökkentse szén-monoxid kibocsátását nullára.