2024. 02. 23. Péntek Alfréd napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Külföld

A klímaváltozás miatt tüntettek Londonban

Hidak lezárásával tiltakoztak környezetvédők Londonban. A demonstrálók szerint a politikusok figyelmen kívül hagyják a klímaváltozás hatásait.

  • A klímaváltozás miatt tüntettek Londonban

Öt hidat is blokád alá vontak Londonban környezetvédők. Több ezer tüntető gyűlt össze a belvárosban, azt követelve a kormánytól, szenteljen nagyobb figyelmet az éghajlat-változásnak.

Ez egy tömeges civil engedetlenség, amin több ezren vesznek részt Londonban. Ez a kezdőpontja a nemzetközi tüntetéssorozatnak, ami az ökológiai krízis teljes figyelmen kívül hagyása ellen tiltakozik– nyilatkozta a tüntetés szervezője, Gail Bradbrook. 

A demonstráció-sorozat a „lázadás a kihalás ellen” nevet kapta, így volt aki dinoszaurusz jelmezt öltött. Többen kormányzati épületekhez láncolták magukat, több embert őrizetbe vettek.

Azért jöttem ide, mert aggódom a klímaváltozás és a környezet jelenlegi állapota miatt. Elgondolkodom, milyen világot hagyok a gyerekeimre, és bárkinek az unokáira. Úgy gondolom, a helyzet sokkal súlyosabb, mint amit elmondanak nekünk.– mondta el Sue, az egyik tüntető. A tüntetők célja arra kényszeríteni a kormányt, hogy 2025-ig csökkentse szén-monoxid kibocsátását nullára.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!