2024. 02. 24. Szombat Szökőnap napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Gyurcsány Ferenc évértékelő beszéde 11:20

Külföld

A kétállami megoldást hangsúlyozta a jordániai király a közel-keleti béke érdekében

A kétállami megoldás szükségességét hangsúlyozta II.Abdullah jordániai király Jared Kushnerrel, Donald Trump amerikai elnök közel-keleti tanácsadójával és egyben vejével folytatott szerdai megbeszélésén, amelynek fő témája az izraeli-palesztin rendezés volt.

  • A kétállami megoldást hangsúlyozta a jordániai király a közel-keleti béke érdekében

A király kiemelte, hogy igazságos, átfogó és hosszútávú békét csakis a kétállami megoldás mentén lehet elérni, hozzátéve, hogy az önálló és független palesztin állam fővárosának Kelet-Jeruzsálemet kell kijelölni.

A találkozón részt vett Ajmán Szafadi jordániai külügyminiszter, valamint Jason Greenblatt, a nemzetközi tárgyalásokért felelős amerikai különmegbízott is.

A The Jerusalem Post című angol nyelvű izraeli újság honlapja nemrég azt közölte, hogy Donald Trump nem sokkal az izraeli választások előtt "béke-csúcstalálkozóra" fogja invitálni Camp Davidbe az arab államok vezetőit, de ezen a találkozón Netanjahu nem vesz részt annak érdekében, hogy minél több ország elküldje képviselőit. A lap szerint Kushner ennek a megbeszélésnek a tető alá hozására keres fel hat közel-keleti arab országot, továbbá azért, hogy előmozdítsa az "évszázad alkujaként" beharangozott, Washingtonban kidolgozott közel-keleti béketervet.

A palesztin fél korábban már többször megkérdőjelezte Washington közvetítő szerepét, a többi közt azért is, mert Trump úgy döntött, hogy Tel-Avivból Jeruzsálembe helyezi át az amerikai nagykövetséget. A béketervről több más arab ország vezetése is úgy vélte, hogy egyoldalú és elfogult Izrael irányába.

Jordánia 1994-ben írt alá békeszerződést Izraellel, ugyanakkor a királyságban sok palesztin menekült él.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!