2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Fidesz-KDNP kampánynyitója

Következik:

Paláver 16:30

Külföld

A kereszténység a legüldözöttebb vallás a világban

A kereszténység a legüldözöttebb vallás a világban - mondta Fischl Vilmos, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának főtitkára, külügyi szakértő az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

  • A kereszténység a legüldözöttebb vallás a világban

A vallásüldözés 80 százalékban keresztényeket sújt, naponta 10-12 keresztény hal meg világszerte hite miatt. Afrika országaiban a legsúlyosabb a keresztényüldözés, karácsonykor templomot, kórházat gyújtottak fel Nigériában, ugyanakkor éppen Afrikában nő a legnagyobb mértékben a keresztények száma - mondta a szakember.

A szélsőséges muszlimok szerint minden gondot a Nyugat, a kereszténység okoz, a megoldás pedig annak elpusztítása. A Nyugatnak erősítenie kellene keresztény identitását, értékeit, ám a nemzetközi szervezetek - Fischl Vilmos szerint - nem veszik komolyan a keresztényüldözést.

Az EU sincs felkészülve a keresztények segítésére, nincs ilyen programja, miközben a magyar államnak van ilyen, a Hungary Helps Program - mondta a szakértő.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szentkirályi Alexandra: Karácsony Gergely elnémult budapesti terveimre

Szentkirályi Alexandra: Karácsony Gergely elnémult budapesti terveimre

Karácsony Gergely elnémulva reagált budapesti terveimre. Én is elnémulnék a főpolgármester úr helyében, ha ilyen csapnivaló 4,5 év állna mögöttem városvezetőként - mondta Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje a Facebook-oldalán pénteken közzétett videóban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!