2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Külföld

A Kavanaugh-botrány Trump hasznára válhat

A Demokrata Párt elleni kampányra használja fel Donald Trump a főbíró-jelöltje szexuális zaklatási botrányát. Az amerikai elnök szerint Brett Kavanaugh-t le akarják járatni, öt héttel a félidős választások előtt, amelyen a Republikánus Párt elveszítheti szenátusi többségét.

  • A Kavanaugh-botrány Trump hasznára válhat

A Nyugat-Virginiáról írt leghíresebb dalra vonult fel az államban tartott kampányrendezvény színpadára Donald Trump. Az amerikai elnök percek alatt eljutott a legrázósabb témáig, a Kavanaugh-botrányig.

„A Kavanaugh bíró kinevezéséről szóló szavazás korunk egyik legragyogóbb jogász-elméjéről szól. Már több mint 10 éve ismerem hallomásból. Sokat hallottam róla, mindenki azt mondta, hogy az amerikai Legfelsőbb Bíróságban a helye. Ezért jelöltem őt. És bizony mondom nektek, rendesen megszenvedett.” – nyilatkozta az amerikai elnök.

Trump arra utalt, hogy Brett Kavanaugh főbíró-jelöltet múlt csütörtökön nyilvános bizottsági meghallgatáson szembesítették azzal a nővel, aki szexuális zaklatással vádolja. Az érzelmes jelenetekkel és komoly indulatokkal tarkított meghallgatás másnapján a szenátus igazságügyi bizottsága úgy döntött, támogatja Kavanaugh kinevezését, de mielőtt arról a Szenátus is szavazhatna, egyhetes FBI-vizsgálatot kell lefolytatni a molesztálási ügyben.

Az amerikai sajtó egy része arról számolt be, hogy a Fehér Ház korlátozza a nyomozást, meghatározva, pontosan kiket hallgathat ki a Szövetségi Nyomozó Iroda. Az elnöki hivatal ezt tagadja.

A Republikánus Pártnak fontos, hogy bírójelöltjüket még a novemberi félidős választásokig kinevezzék. Az elnöki ciklus feléhez időzített voksoláson a 100 szenátusi helyből 35-ről szavaznak az amerikaiak. A washingtoni törvényhozás felsőházában jelenleg minimális, 1 fős többségük van a republikánusoknak.

Trump a nyugat-virginiai kampányrendezvényen apokaliptikus jövőt jósolt arra az esetre, ha novemberben a Demokrata Párt megszerzi a szenátusi többséget.

„Egy demokraták irányította Szenátus elveszi tőletek a fegyverviselés alkotmányos jogát. Átveszik az irányítást az egészségügyi ellátás fölött és tönkreteszik. Venezuelát akarnak csinálni belőlünk. Ezt akarják csinálni: egy nagyobb verziót Venezuelából. El akarják törölni Amerika határait.” – mondta Donald Trump.

A félidős választásokat november 6-án rendezik, a 35 szenátori mandátum mellett a Képviselőház mind a 435 helyéről szavaznak az amerikaiak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Teherán válasza a történtekre + videó

Teherán válasza a történtekre + videó

Arról, hogy hogyan reagált Teherán a történtekre és milyen a biztonsági készültség Izraelben Breuer Péter közel-kelet szakértő, a Heti TV tulajdonosa élőben beszélt a Híradóban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!