2024. 10. 17. Csütörtök Hedvig napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:55

Külföld

A hollandok vizsgálják az elutasított menedékkérők Ugandába toloncolásának lehetőségét

A holland kormány vizsgálja az elutasított - ugandai vagy a kelet-afrikai országhoz közeli térségekből érkező - menedékkérők Ugandába toloncolásának lehetőségét - jelentette a Dutchnews című holland hírportál csütörtökön a holland külkereskedelmi és fejlesztési miniszter bejelentésére hivatkozva.

  • A hollandok vizsgálják az elutasított menedékkérők Ugandába toloncolásának lehetőségét

A Szabadságpárt (PVV) színeiben politizáló Reinette Klever ugandai látogatása során jelentette be az ötletet, hozzátéve, hogy a részletek kidolgozása párttársa, Marjolein Faber menekültügyi és migrációs miniszter feladata lenne.

Mint mondta, a javaslat csupán ugandai állampolgárokra, illetve "Ugandához közeli országokból" érkezőkre vonatkozna, ám részleteket nem közölt. "Amennyiben a terv megvalósul, Uganda ezzel kapcsolatos költségeit Hollandia állná" - tette hozzá.

A PVV vezetője, Geert Wilders az X-en közzétett üzenetében üdvözölte az elképzelést, hozzátéve:

"kevesebb menedékkérőt, több Hollandiát!".

A kormánykoalíciót alkotó pártok közül az Új Társadalmi Szerződés (NSC) részéről azt közölték, "megfontolják a javaslatot, amennyiben a menedékkérők biztonságára garanciákat adnak", a Farmerek és Polgárok Mozgalma (BBB) vezetője, Caroline van der Plas a NOS sajtónak pedig mondta, támogatják a "visszaküldési központokról" szóló elképzelést, azonban figyelmeztetett: Uganda esetében "óvatosnak kell lenni, különösen ami az LMBTQ-közösség tagjait érinti".

Az ellenzék bírálta a tervet, amely szerinte "csupán a kormány sokadik próbálkozása annak elfedésére, hogy gyakorlatilag semmit nem old meg".

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Öngyilkos merénylet történt Mogadishuban

Öngyilkos merénylet történt Mogadishuban

Legkevesebb 11 halálos áldozata van a szomáliai főváros, Mogadishu rendőrakadémiája egyik kávézójában végrehajtott öngyilkos merényletnek - közölte csütörtökön a helyi rendőrség.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!