2024. 09. 16. Hétfő Edit napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Külföld

A harcok beszüntetését kéri Fehéroroszország elnöke az ukránoktól és az oroszoktól

Aljakszandr Lukasenka, Fehéroroszország elnöke, Vlagyimir Putyin közeli szövetségese, arra szólította fel Oroszországot és Ukrajnát, hogy tárgyaljanak a konfliktus lezárásáról, hogy elkerüljék a háború átterjedését Fehéroroszországra.

  • A harcok beszüntetését kéri Fehéroroszország elnöke az ukránoktól és az oroszoktól

Lukasenka a fehérorosz állami televíziónak adott interjújában hangsúlyozta, hogy mindkét félnek azonnal le kellene ülnie tárgyalni, hogy véget vessenek a háborúnak, amit szerinte csak „amerikai eredetű magas rangú személyek” akarnak folytatni

– tudósít az Euractiv.

Az interjú hátterében egy ukrán támadás állt, amely augusztus 6-án kezdődött, amikor több ezer kijevi katona átlépte Oroszország nyugati határát, komoly zavart keltve Putyin katonai vezetésében. Lukasenka arra figyelmeztetett, hogy ha Ukrajna provokálja Fehéroroszországot, Minszk kénytelen lesz válaszolni, mivel sosem engedné, hogy ukrán csapatok megszállják az országát.

A teljes cikket a Mandiner.hu-n olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Dánia újabb F-16-osokat ad át Ukrajnának

Dánia újabb F-16-osokat ad át Ukrajnának

Ukrajna az idei év végéig újabb dán F-16-os vadászgépeket kap - jelentette be Troels Lund Poulsen dán védelmi miniszter a Ritzau hírügynökségnek adott interjújában, amelyből a Jevropejszka Pravda ukrán hírportál idézett hétfőn.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Matteo Salvini nemzetközi mozgósítást hirdetett

Matteo Salvini nemzetközi mozgósítást hirdetett

Nagyszabású nemzetközi mozgósítást hirdetett meg a biztonság, a gondolatszabadság, a nemzeti szuverenitás védelmében Matteo Salvini október 6-ra a lombardiai Pontidába azt követően, hogy egy migránsokat szállító hajó feltartóztatása miatt az olasz ügyészség hat év börtönbüntetést kért rá - közölte a Liga párt hétfőn.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!