2024. 02. 29. Csütörtök Elemér napja
Jelenleg a TV-ben:

Történelem a Maros sodrásában

Következik:

Napindító 04:00

Külföld

A Hamász terrorszervezet a spanyol kormány segítségét kéri + videó

A spanyol kormány segítségét kéri a Hamász Izrael gázai bűneinek leleplezéséhez. A terrorcsoport azután fordult Spanyolországhoz, hogy Pedro Sánchez miniszterelnök bejelentette, hogy az Európai Uniótól függetlenül hajlandó elismerni Palesztinát. A HírTV-t Tóth Brigitta tudósította, Murciából.

  • A Hamász terrorszervezet a spanyol kormány segítségét kéri + videó

Egyre súlyosabb a diplomáciai konfliktus Spanyolország és Izrael között. Pedro Sánchez kormányfő személyes izraeli és gázai látogatása után közölte, hogy hajlandó egyoldalúan elismerni a palesztin államot, majd múlt héten tovább súlyosbította a helyzetet azzal, hogy az állami tévének adott interjújában közölte, hogy tekintettel a gázai halálos áldozatok magas számára, “őszinte kétségei vannak afelől, hogy Izrael betartja-e a nemzetközi humanitárius jogot”.

Az izraeli kormány elhatárolódott a kijelentéstől és válaszul hazahívta madridi nagykövetét, ami komoly jelzés arra, hogy a két ország közötti eddigi jó viszony radikálisan elkezdett megromlani.

A Hamász ráadásul mindezt úgy értékelte, hogy Pedro Sánchez őket támogatja és amellett, hogy megköszönték neki a világos és merész kijelentéseket, most egyfajta szövetségesként arra kérték fel őt, hogy indítson el egy európai és nemzetközi mozgalmat, aminek segítségével közösen leleplezhetik és kivizsgálhatják Izrael Gázában elkövetett bűneit.

Oszama Hamdan a terrorcsoport szóvivője ezzel együtt meghívta Sánchezt és a vele azonos állásponton lévő belga miniszterelnököt a Gázai övezetbe, hogy idézem: “bizonyítsák a gázai palesztin nép szenvedésének mélységét”.

Pedro Sánchez miniszterelnök nem önszántából rúgja össze a port Izraellel. Nyilatkozatai mögött ugyanis erős szélsőbaloldali nyomás áll, mivel koalíciós partnerének, a Sumarnak tesz eleget ezzel, aki nélkül nem tudott volna kormányt alakítani. A Sumar már hetek óta provokálja Izraelt, mivel szerinte Benjamin Netanjahu kormánya terrortámadásokat követ el a civil palesztin lakosság ellen.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk- L.Simon: A pokol legmélyebb bugyrában vannak az árulók + videó

Vezércikk- L.Simon: A pokol legmélyebb bugyrában vannak az árulók + videó

Pártalapításon dolgozik, és már az idei Európai Parlamenti választáson is indulna Magyar Péter, Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter volt férje. A férfi korábban a baloldali Partizán műsorában szállt bele páros lábbal a kormányba, akit csak sértett emberként tartanak számon a jobboldalon. A témában a Vezércikk vendégei L. Simon László, Deák Dániel és Gajdics Ottó is elmondták véleményüket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!