2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

A halálos kimenetelű támadások több mint fele no-go zónában történt

Gengszterparadicsommá vált Svédország. Beismerte a skandináv állam belügyminisztere, hogy a tavalyi halálos támadások több mint felét migráns-negyedekben követték el. A részletekről Bugnyár Zoltán, a Hír TV svédországi tudósítója számolt be.

  • A halálos kimenetelű támadások több mint fele no-go zónában történt

Svédországban tovább nőtt a fegyveres bűnelkövetések száma az elmúlt évben. Mikael Damberg belügyminiszter bejelentette, 2020-ban az egy évvel korábbinál 10 százalékkal több, 366 lövöldözés történt, aminek következtében 117-en megsérültek, 47-en elhunytak.

A belügyminiszter szerint a halálos kimenetelű lövöldözések több mint a fele bevándorlók által lakott, a svéd szóhasználat szerint „kitett zónákban” történt, ahol egyébként a lakosság 5,4 százaléka lakik.

A kormányzat képtelen megérteni a bandabűnözés problémakörét, ezért Svédország gengszterparadicsommá vált. Ezt már Lasse Wierup, svéd bűnügyi újságíró mondja. A bűnözés megfékezése érdekében évek óta végzett hatósági munka nem vezetett eredményre, egyes bevándorlóhátterű fiatalok körében életstílussá vált a bűnözés.

A korábbi spontán elkövetések helyett az elmúlt 10 évben szervezetté vált a bűnözés, az elkövetők átlagéletkora drasztikusan csökkent, míg az erőszakosság mértéke emelkedett és kialakult a gengszteridentitás.

Stockholm, Malmö és Göteborg no-go zónáiban mindennapossá váltak az autógyújtogatások, késelések, lövöldözések és robbantások.

Wierup kutatásai alapján jelenleg körülbelül 350 szervezett banda van. Az erőszakos cselekedeteiknek mennyisége és nagysága egyedülállóvá teszi Svédországot, legalábbis Európában.

Az újságíró szerint az vezetne eredményre, ha Dánia példáját követnék, és a szervezetten elkövetett bűncselekményeketért dupla büntetést szabhatnának ki.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!