2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Külföld

A hadsereget is bevetették Spanyolországban az áradások miatt

Már öt halálos áldozata van az áradásoknak Spanyolország délkeleti részén. A hadsereget is bevetették és vörös szintű riasztást adtak ki a térségre. Eközben Görögországban erdőtüzek pusztítanak.

  • A hadsereget is bevetették Spanyolországban az áradások miatt

12 ember segített egy bajba jutott autósnak a dél spanyolországi Orihuela városában. A települést szinte teljesen elöntötte a víz. A napok óta tartó heves esőzések pusztító áradásokat idéztek elő. A város bikaviadal-arénáját is elöntötte a víz. A legrosszabb helyzet Alicante tartományban van. A térségben a víz több települést is elvágott a külvilágtól, ezért helikopterrel mentik a lakosokat. Az ítéletidőnek eddig legkevesebb öt áldozata van, több ezer embernek kellett elhagynia az otthonát.

Az ítéletidő miatt a közúti, a vasúti és a légi közlekedés is akadozik. A hadsereget is bevetették az ország déli részein és a legmagasabb, vörös színű riasztást adtak ki. A helyzet a következő napokban sem fog javulni, mert a meteorológusok arra figyelmeztetnek, hogy további heves esőzésekre kell számítani a térségben. Görögországban nem az áradások, hanem az erdőtüzek pusztítanak. A nagy szárazság és az erős szél azonban nehezíti az oltást. Az Athéntől 45 kilométerre fekvő Saronida üdülőhelyen több tucat turistát kellett kimenekíteni a terjedő lángok miatt. Erdőtüzek pusztítanak Krétán és Híosz szigetén is. A növényzet gyakorta amiatt kap lángra, mert az emberek - figyelmen kívül hagyva a biztonsági előírásokat. Tavaly júliusban az Athén környékén pusztító erdőtüzek száznál több emberéletet követeltek.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!