2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Külföld

A gazdaság is megsínyli a sárga mellényesek tüntetéseit

Átlagosan 20-30 százalékos bevételkiesést könyvelhetnek el a párizsi boltosok a sárga mellényesek tüntetései miatt. A francia pénzügyminiszter szerint nemzetgazdasági szinten is 0,1 százalékos esés várható a tiltakozások miatt kiesett bevételek okán.

  • A gazdaság is megsínyli a sárga mellényesek tüntetéseit

Megérezték a forgalmukon a párizsi boltok, hogy a hétvégén a sárga mellényesek tüntettek az utcákon. Több helyen a kirakatokat is betörték és lopásokról is beszámoltak a helyiek.

„Érintett minket a tüntetés, mert a mögöttem lévő ablakot betörték, de más kárunk nem keletkezett. Az emberek féltek, úgyhogy elég furcsa helyzet volt. Aztán úgy döntöttünk, hogy bezárjuk a kávézót csakúgy, mint a többi boltos itt” – nyilatkozta egy francia pultos.

A hatóságok is felszólították a Champs-Élysées sugárút környéki boltosokat és éttermek tulajdonosait, hogy ne nyissanak ki szombaton és deszkázzák be a kirakatokat. Aki nem törődött a figyelmeztetéssel, az sem járt jobban.

„November óta, amióta a sárga mellényesek megkezdték a tüntetéseket, a bevételünk nagyjából 20 százalékkal esett. Például szombaton mindössze 210 eurónyi forgalmunk volt, miközben olyan 10 ezerre számítottunk. A karácsony körüli szombatok általában jó időszakok számunkra, de most csak veszteségünk van” – mondta egy boltvezető.

Több ikonikus párizsi áruház is zárva tartott a szombati tüntetések miatt.

„Hatalmas volt a különbség a szombat és a vasárnap között. Vasárnap a bolt tele volt vásárlókkal és az emberek tényleg vásárolni akartak és békés, nyugodt környezetben tenni mindezt. Meglepő volt a kontraszt. Persze az igaz, hogy ez nem kompenzálja a bevételkiesést, amit elszenvedtünk. Sajnos 25 és 30 százalék közötti veszteséggel számolunk azóta, hogy elkezdődtek a tüntetések” – panaszolta egy boltigazgató.

A francia pénzügyminiszter szerint a tiltakozáshullám összességében 0,1 százalékos visszaesést okozott a nemzetgazdaságban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!