2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 18:15

Külföld

A gazdák állatait lopkodják a migránsok a határ környékén

A gazdák állatállományát tizedelik a migránsok a határ környékén. Legutóbb a Szabadkához közeli Királyhalmon lopták el a helyi borász egyik birkáját. Az esetet egy biztonsági kamera ugyan rögzítette, de a tettesekről nincs több információ. Továbbra is tarthatatlan a migránshelyzet a környéken, a hétvégén például olyan fotók jelentek meg a közösségi médiában, amelyeken az látszik, hogy Szabadka külvárosában, fegyveres migránscsoportok járőröznek.

  • A gazdák állatait lopkodják a migránsok a határ környékén

Maszkot viselő férfiak törtek be egy királyhalmi borász tanyájára. A biztonsági kamera felvételén jól kivehető, hogy egy zöld színű ruhát és szandált viselő alak üldözőbe veszi a jószágot, és rövid kergetőzés után elkapja a bárányt, majd átdobja azt a kerítés másik oldalán várakozó társához.

"Két migráns jött be a borosgazda udvarába, aki egyébként birkákat is tart. A birkaólból egy birkát emeltek ki, azzal futottak el. Fegyver nem látszódik a biztonsági kamera felvételein, de ez nem jelenti azt, hogy nem is voltak felfegyverkezve a szóban forgó migránsok" - nyilatkozta egy helyi férfi.

A környéken egyébként már többször is panaszkodtak a gazdák, hogy az illegális bevándorlók megtizedelik az állatállományt. Egy nevét és arcát nem vállaló királyhalmi fiatal is azon a környéken lakik, ahol folyamatosan vonulnak az illegális bevándorlók, ő elsősorban kiskorú testvéreit félti.

Én leginkább attól félek, hogy valami baj történik a testvéreimmel. Agresszívak a migránsok, van két lánytestvérem, őket féltem legjobban

- mesélte híradónknak a fiatal férfi.

A birkalopás a falu lakott területén, a helyi temetőtől mindössze 200 méterre történt, mondta Katona Róbert, a királyhalmi helyi közösség tanácselnöke. Hozzátette, éjszakánként akár többszázas csoportokban közlekednek a fegyveres migránsok.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!