2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Külföld

A G7 az orosz ellenzéki politikus megmérgezésének kivizsgálását sürgette

A G7-es országcsoport külügyminiszterei közös nyilatkozatban szólították fel kedden Oroszországot Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus mérgezési ügyének mielőbbi kivizsgálására. Időközben újabb tmadás történt. Ismeretlen bűzös folyadékkal támadtak meg ellenzéki aktivistákat Novoszibirszkben.

  • A G7 az orosz ellenzéki politikus megmérgezésének kivizsgálását sürgette

"Mi, Kanada, Franciaország, Németország, Olaszország, Japán, az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok külügyminiszterei, valamint az Európai Unió főképviselője a lehető leghatározottabban elítéljük Alekszej Navalnij megerősítést nyert megmérgezését"

- áll a dokumentumban.

Moszkvának sürgősen felelősségre kell vonnia az elkövetőket - olvasható a Washingtonban közzétett nyilatkozatban, amely szerint Oroszországnak teljes átláthatóságot kell teremtenie az ügyben. A miniszterek hangsúlyozták azt is, hogy a vegyi fegyverek bárminemű alkalmazása elfogadhatatlan, és az ilyen harceszközök tilalmáról szóló nemzetközi egyezményekbe ütközik.

"Szorosan nyomon fogjuk követni, hogy Oroszország miként reagál a nemzetközi közösség magyarázatot követelő felszólításaira Navalnij szörnyűséges megmérgezésének ügyében"

- tették hozzá a külügyminiszterek.

Moszkva a maga részéről kifogásolta, hogy a német fél sem az orosz főügyészség, sem a Navalnijt kezelő orvosok kérésére nem szolgáltatott információt arról, hogy milyen megállapításra jutott. A méreganyagra vonatkozó bizonyítékok hiányára hivatkozva az orosz hatóságok bűnügyi nyomozást nem, csak előzetes vizsgálatot indítottak.

Újabb támadás

Ismeretlen bűzös folyadékkal támadtak meg ellenzéki aktivistákat Novoszibirszkben. Az Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikushoz köthető Novoszibirszk Koalíció irodájába két - tréningruhába öltözött, maszkos - férfi rohant be, akik egy sárga folyadékkal teli palackot dobtak az ott lévők közé. Az anyag mindannyiuknál erős köhögést váltott ki, három önkéntest kórházba kellett szállítani, mert szédültek és rángatóztak, illetve nehezen lélegeztek.

A Vlagyimir Putyin ellenfelének számító Navalnij néhány nappal azelőtt járt a szibériai városban, hogy augusztus 20-án rosszul lett és kómába esett. Később szervezetében egy harci idegméreg nyomatit találták meg.

MTI/Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Hidvéghi Balázs: Félnek Orbán Viktoréktól + videó

Hidvéghi Balázs: Félnek Orbán Viktoréktól + videó

Minden határon túlmegy, ami Brüsszelben történt - így reagált Hidvéghi Balázs, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjének kampányfőnöke a HírTV stúdiójában arra, hogy a kerületi polgármester a belga rendőrséggel akarta a bezárattatni a Nemzeti Konzervatívizmus Konferenciát.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!