2024. 06. 22. Szombat Paulina napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Poltikai hobbista 17:55

Külföld

A francia zavargások résztvevőinek a többsége tinédzser életkorú

A francia külvárosokban az 1990-es évek óta gyakoriak a helyi szintű zavargások, ám legutóbb 2005-ben voltak a mostanihoz hasonló országos szintű rendbontások.

  • A francia zavargások résztvevőinek a többsége tinédzser életkorú

Nincsenek követhető társadalmon belüli ideálképek a tüntető francia fiatalok számára - erről is beszéltek a Migrációkutató Intézet rendezvényén. A szervezet vezető kutatója azt hangsúlyozta, hogy a migrációs háttérrel rendelkező, átlagosan 18 év alatti demonstrálók olyan családokból származnak, amelyektől kevésbé lehet elvárni, hogy fékező erőt mutassanak fel velük szemben.

"Azt látjuk, hogy ezekben a városrészekben a fiatalabbak körében 38 százalékon áll a munkanélküliség, az országos átlag 7,1 tehát sokkal problémásabb környékekről van szó, mint máshol, és azt is látjuk, hogy ezeknek a fiatalok számára nincsenek olyan társadalmon belüli ideálképek, akiket követhetnének" - fejtette ki Sayfo Omar, a Migrációkutató Intézet vezető kutatója a rendezvényen.

 

Fotó: Pesti Srácok

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!