2024. 02. 25. Vasárnap Mátyás napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Híradó 22:15

Külföld

A földdel tettek egyenlővé egy mecsetet a zsidó állam katonái

Egy mecsetet és egy lakóházat is leromboltak az izraeli hatóságok Ciszjordániában. A palesztinok lakta területen közben továbbra is folytatódnak a zsidó telepépítések előkészületei, annak ellenére is, hogy több nyugat-európai ország, még az Izraellel szövetséges Egyesült Államok is ellenzi a terjeszkedést. Palesztina a Nemzetközi Büntetőbírósághoz fordulna az építkezések miatt.

Szétszakadt Koránokat mutogat egy férfi egy mecset romjai mellett. Az izraeli hatóságok a földdel tették egyenlővé a palesztinok egyik ciszjordániai imahelyét. „Ez bűn, lerombolták Allah házát! – mondta Fadel Hamamdi hebroni lakos. – Amikor 6-kor felkeltünk, izraeli katonák és buldózerek vették körbe a területet, és amint a határrendőrség utolsó dzsipje megérkezett, elkezdték a bontást. Megakadályozták, hogy a mecsethez menjünk, a nők és a gyerekek megijedtek.”

Kedden egy lakóházat is leromboltatott a zsidó állam vezetése, a bontás közben 200 rohamrendőr vigyázott a munkásokra. A hivatalos indoklás úgy szól: az épületeket engedély nélkül húzták fel, a palesztinok szerint viszont a pusztítás az izraeli terjeszkedés része. A szakértők úgy látják: az új zsidó telepek lehetetlenné tennék a független palesztin állam létrehozását.

„Ez nemcsak egy újabb telep – fogalmazott Daniel Szeidemann, az izraeli építkezéseket felügyelő szervezet alapítója, – Ciszjordániát egy északi és egy déli tartományra osztja majd, és elvágja Kelet-Jeruzsálemet Ciszjordánia többi részétől. Az egybefüggő palesztin állam lehetősége nélkül nincs kétállami megoldás.”

A zsidó állam annak ellenére is folytatja a telepépítéseket a palesztinok lakta területeken, hogy többek közt Németország, Franciaország, Nagy-Britannia és még az Egyesült Államok is ellenezte ezt a lépést.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hajószerencsétlenség történt a Níluson

Hajószerencsétlenség történt a Níluson

Elsüllyedt egy munkásokat szállító komphajó vasárnap a Níluson, Kairó közelében, és a balesetben legalább három ember meghalt - közölte az egyiptomi egészségügyi minisztérium.
Orosz bombatámadás érte Ukrajna keleti részét + videó

Orosz bombatámadás érte Ukrajna keleti részét + videó

Irányított légitámadást indított Donyeck régiója ellen Oroszország. A támadásban megrongálódott egy pályaudvar és a környező lakóházak. Vlagyimir Putyin orosz elnök bejelentette, hogy az orosz csapatok folytatják az előrenyomulást.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!