2024. 06. 15. Szombat Jolán, Vid napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Külföld

A Fehér Ház nyomására a Facebook cenzúrázta a konzervatív tartalmakat

A Fehér Ház kérésére még mindig cenzúrázza a konzervatív tartalmakat a Facebookot is birtokló Meta vállalat. Ez a cég belső levelezésből derült ki. Az ügyet a Kongresszusban is vizsgálták. Mark Zuckerberg tulajdonos, kezdetben nem akart együttműködni az igazságügyi bizottsággal. Akkor egyezett bele a levelezés átadásába, amikor felelősségre vonással fenyegették meg.

  • A Fehér Ház nyomására a Facebook cenzúrázta a konzervatív tartalmakat

Nehezen tudnak, talán nem is akarnak szabadulni a politikai ellenfelek cenzúrázásától az amerikai demokraták. A 2020-as elnökválasztási kampányban Joe Biden kampánycsapatának sikerült elérnie, hogy a média túlnyomó többségét kitevő baloldali liberális lapok és televíziók, valamint szinte az összes internetes közösségi oldal cenzúrázza az úgynevezett Hunter Biden laptop sztorit.

Joe Biden elnökjelölt kábítószerfüggő fiának laptopján több ezer fényképet és dokumentumot találtak, amelyek terhelő bizonyítékként szolgálnak a Biden család viselt dolgairól, Hunter Biden törvényszegéseiről, valamint az ő és apja gyanús üzleti ügyeiről, külföldi oligarchákkal ápolt, jól jövedelmező kapcsolatairól.

A New York Post oknyomozó riportját például olyan eredményesen cenzúrázták, hogy az részleteiben nem jutott el a szélesebb közvéleményhez. A fősodrású hagyományos és internetes média pedig orosz propagandának minősítette a történetet.

A demokraták később sem hagytak fel a média befolyásolásával és a kritikus hangok cenzúrázásával. Ezúttal a The Wall Street Journal derítette ki, hogy a Fehér Ház már Joe Biden elnöksége idején többször is nyomást gyakorolt a Metára, hogy akadályozza bizonyos tartalmak terjedését a cég tulajdonában lévő Facebookon.

Az elnöki hivatal például azt kérte, 50 százalékkal lassítsák a konzervatív tévés újságíró, Tucker Carlson egyik videójának terjedését, noha az nem sértett semmilyen irányelvet.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Robbanás volt Hollandiában egy iskolánál + videó

Robbanás volt Hollandiában egy iskolánál + videó

Péntekre virradóra, detonáció történt egy rotterdami építőipari szakiskola bejáratánál, és az elkövetők horogkereszteket és obszcén szavakat festettek az épület homlokzatára – írta pénteken az NlTimes hírportál.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!