2024. 05. 24. Péntek Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

A dollárbaloldal a háború pártján áll + videó

Szent-Iványi István magyarázta el egy interjúban, hogy miért kell megfosztani Donald Trump volt elnököt a döntési jogától.

  • A dollárbaloldal a háború pártján áll + videó

– Van egy nagy félelem, hogy ha Trump elnök lesz, akkor az amerikai támogatások megszűnnek – mondta el Szent-Iványi István baloldali megmondóember egy interjúban azzal kapcsolatban, hogy az amerikaiak fegyverrel is támogatják Ukrajnát az Oroszország elleni háborúban.

Hozzátette: – Jens Stoltenberg NATO-főtitkárnak van egy nagyon jó javaslata, hogy öt évre százmilliárd euróra vállaljon felelősséget a NATO, és ezt fogadja el minden tagállam. Akkor hiába jön Trump, ez egy olyan kötelezettségvállalás, amit teljesítenie kell, de nemcsak az Egyesült Államoknak, hanem minden tagországnak a ráeső részt – mondta a dollárbaloldal szakértője. Azaz ezzel a lépéssel kivennék a döntést Trump kezéből, amennyiben megnyeri a novemberi amerikai elnökválasztást.

Az interjú során arról is beszélt Szent-Iványi, hogy a NATO eddig nem vállalt ilyen szerepet, hanem csak tagállami szinten adtak fegyvereket. Most sokkal konkrétabb lenne a dolog, és a katonai szervezet szerepe is fontosabb lenne. Mint fogalmazott, ha a kötelezettségvállalást úgy értelmezik, hogy csak az ezzel egyetértő NATO-tagállamok fizetnek bele, akkor Magyarország kimaradhat ebből, de megakadályozni nem tudja.

Azt még a szakértő is elismerte, hogy érezhetően csökken az ukránokat támogatók száma, de hozzátette, hogy persze a legtöbben még mindig a háború pártján állnak. Odáig jutottak az okfejtésben, hogy Donald Trump miatt csökkent Ukrajna pénzelésének támogatottság Amerikában. 

De kifejtették azt is, hogy Ukrajna csak akkor veheti fel a versenyt Oroszországgal, ha még több fegyvert és még több pénzt adnak nekik a nyugatiak, mert minden más esetben Vlagyimir Putyin orosz elnök és Oroszország nyer.

 Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: MTI / AP

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!