2023. 12. 03. Vasárnap Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 20:10

Külföld

A DNS-vizsgálat igazolta, a kislány igazi szülei bolgár cigányok

A DNS-vizsgálat megerősítette, hogy az a szőke, világos bőrű kislány, akit egy görögországi cigánytelepen találtak, egy bulgáriai roma házaspár vér szerinti gyermeke. A fehér bőrű Mariára egy cigánytáborban bukkantak a hatóságok a múlt szerdán a közép-görögországi Falsala közelében. Az illetékesek a DNS-minták összevetésével azonnal kizárták, hogy Maria rokonságban állna azzal a párral, amellyel a táborban együtt élt. A férfi és a nő azt állította, hogy a gyermek örökbefogadással került hozzájuk, a rendőrség azonban gyermekrablással, illetve gyermekkereskedelemmel gyanúsítja őket.

Boldogságot és nyugalmat érez a DNS-teszt eredménye után a gyermekrablás miatt őrizetbe vett görög roma házaspár. A vizsgálat igazolta állításukat, hogy a szőke hajú, kék szemű kislány vér szerinti szülei bolgár cigányok, akik Bulgária középső részén élnek. Néhány éve Görögországban vállaltak munkát olívaszedőként, majd ott született, hét hónapos kislányukat munkaadóik gondjaira bízták.

– Nagyon megörültem, hogy az igazi anyát megtalálták Bulgáriában. Az újságírók folyamatosan azt mondták, hogy a gyereket elrabolták, ez az újságírók hibája volt. Boldogok vagyunk, hogy megvan az igazi anya – mondta a farsalai cigány közösség elnöke.

A hatóságok továbbra sem zárják ki, hogy bűncselekmény történt. A bolgár rendőrség azt vizsgálja, hogy a vér szerinti anya, Sasha Ruseva eladta-e a gyermekét a görög házaspárnak. A nevelőszülők őrizetbe vétele után a kislány állami gondozásba került Görögországban. A helyi cigányok szerint azonban náluk jobb helye lenne.

A görög kormány Maria esete miatt elrendelte a születési anyakönyvi kivonatok átfogó átvizsgálását, és megegyezett Bulgáriával a gyermekkereskedelem visszaszorításáról.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Matteo Salvini: Baloldal és Soros György nélküli Európára van szükség

Matteo Salvini: Baloldal és Soros György nélküli Európára van szükség

Brüsszel felszabadítását hirdette meg a szocialistáktól és Soros Györgytől Matteo Salvini, a Liga olasz kormánypárt vezetője az európai jobboldali erők Free Europe című találkozóján, mellyel elindította a jövőre esedékes európai parlamenti választások kampányát Firenzében vasárnap.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!