2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Külföld

A diplomáciai rendezésre irányuló erőfeszítések ellenére folytatódtak a harcok a Közel-Keleten + videó

Mecsetek alatt bukkantak újabb Hamász-alagutakra az izraeli katonák a Gázai övezetben. A zsidó állam folytatta akcióját a palesztinok lakta térségekben. Egyiptom eközben béketervet készített, de a harcoló felek egyelőre nem reagáltak a diplomáciai rendezésről szóló javaslatra.

  • A diplomáciai rendezésre irányuló erőfeszítések ellenére folytatódtak a harcok a Közel-Keleten + videó

Fekete füstoszlopok szállnak fel Gázából. Az izraeli hadsereg újabb célzott csapásokat mért az övezetre, és folytatta a Hamász-uralta térség ellen indított hadjáratát.

A palesztin hatóságok szerint a zsidó állam katonái ismét civil célpontokat támadtak, és több lakóházat is lebombáztak.

"Éjszaka volt, aludtunk, de a robbanásokra felriadtunk. Mindenhonnan kiabálást hallottunk, segítségért könyörögtek a szomszédok, miközben záporoztak a kövek. A mellettünk lévő kétszintes épületből semmi nem maradt" – mondta egy gázai férfi.

Az izraeli hadsereg szerint azonban a civilnek mondott célpontok valójában katonai objektumok. Az előrenyomuló katonák több mecset alatt is alagutakra bukkantak. Az egyik legnagyobbat Hán-Júniszban találták. Itt volt a szélsőséges palesztin szervezet egyik parancsnoki központja is, amit megsemmisítettek.

A hadsereg szerint a Hamász fegyveresei ezekben a járatokban szállították a rakétákat és a fegyvereket.

"Gázától délre több településre is csapást mértünk, köztük Hán-Júniszra. Egy egészségügyi intézményt katonai célokra használt a Hamász, az ott tárolt fegyvereket lefoglaltuk" – közölte a hadsereg szóvivője.

Közben a síita Hezbollah szélsőséges fegyveres szervezet ismét rakétákkal lőtte a zsidó államot Libanonból, Izrael ezért válaszcsapást mért a szomszédos ország déli részére. A harcokban 2 ausztrál állampolgár is meghalt.

Egyiptom eközben jelezte, béketervet készített a konfliktus lezárására. Kairó egyértelműen kiállt amellett, hogy legyen vége a vérontásnak. A béketerv iránt azonban egyelőre egyik fél sem mutatott érdeklődést.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Ön szerint van olyan uniós vezető, aki a békében érdekelt?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!