2024. 09. 13. Péntek Kornél napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Külföld

A Die Welt Szijjártó nyilatkozatát idézi a nagy botrányt kavart olajügyben

  • A Die Welt Szijjártó nyilatkozatát idézi a nagy botrányt kavart olajügyben

Az Európai Bizottság állhat az orosz olajszállítások leállítása mögött – idézi a Die Welt Szijjártó Pétert.

„A tény, hogy az Európai Bizottság deklarálta, hogy nem hajlandó segíteni Magyarország  Szlovákia biztonságos energiaellátásának tekintetében, azt támasztja alá, hogy Brüsszelből küldték az utasítást Kijevnek, hogy Magyarország és Szlovákia energiaellátásában okozzanak kihívásokat és problémákat” – idézi a lap a magyar külgazdasági és külügyminiszter szombaton, Tihanyban tett nyilatkozatát annak kapcsán, hogy az Európai Bizottság nem kíván közvetíteni a felek között.

Mint a lap felidézi: júniusban Ukrajna felvette a Lukoil orosz energiaipari óriást a szankciós listára. Ennek eredményeként a Druzba csővezetéket blokkolták, Magyarország és Szlovákia pedig nagyrészt el van vágva legfontosabb olajszállítójától.

„Bár az Európai Unió végzetesen meggyengült az elmúlt évek önsorsrontó brüsszeli politikája miatt, de azért annyira gyenge mégsem lehet, hogy két tagállam alapvető biztonsági érdekét ne tudja megvédeni egy tagjelölt ország szórakozásával szemben” – nyilatkozta az ügyben Szijjártó.

A teljes cikket a Mandiner oldalán olvashatják, IDE KATTINTVA!

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Strasbourgba utazik a jövő héten Orbán Viktor + videó

Strasbourgba utazik a jövő héten Orbán Viktor + videó

Strasbourgba utazik jövő héten Orbán Viktor miniszterelnök, hogy az Európai Parlamentben ismertesse a magyar uniós elnökség prioritásait. A vita mellett, várhatóan a figyelem a Nemzeti Kártya miatt is Magyarországra irányul majd, aminek tárgyalását napirendre vette a parlament.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!