2024. 05. 01. Szerda Fülöp, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

Budapest retró 1.

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

A dán miniszterelnök és az ukrán elnök biztonsági megállapodást írt alá + videó

Mette Frederiksen dán miniszterelnök Ukrajnába látogatott pénteken, ahol hosszútávú biztonsági megállapodást írtak alá az ukrán elnökkel. Koppenhága 10 éven át katonai támogatást nyújt, valamint azonnali katonai segélycsomagot is biztosít.

  • A dán miniszterelnök és az ukrán elnök  biztonsági megállapodást írt alá + videó

Mosolyogva és barátságos kézfogással köszöntötték a dán miniszterelnököt az ukrán tisztviselők.

Dánia is csatlakozott az Egyesült Királysághoz, Németországhoz és Franciaországhoz, hogy támogassa Ukrajnát az Oroszországgal vívott háborúban.

Koppenhága és Kijev 10 évre szóló biztonsági megállapodást kötött, mely szerint Dánia katonai támogatást nyújt Ukrajnának.

A dán miniszterelnök egyúttal felszólította Ukrajna szövetségeseit, hogy növeljék támogatásukat.

Mette Frederiksen, Dánia miniszterelnöke így nyilatkozott a találkozóról: "Ez egy nagyon világos üzenet Oroszországnak és Putyinnak, hogy sok partnere és sok barátja van Ukrajnának, és számíthatnak ránk. Ezek a biztonsági kötelezettségvállalások elengedhetetlenek. Európának és más nemzetközi partnereknek teljesíteni kell ezeket, és be kell tartani az ígéreteinket. Ha itt és most engem kérdeznek, hogy ez mit jelent, ez azt jelenti, hogy főként lőszereket kell szállítani, amelyekre a katonáknak égető szükségük van."

A Dániával kötött megállapodás átfogó védelmet, politikai segítségnyújtást és diplomáciai együttműködést jelent Ukrajna számára.-jelentette ki az ukrán elnök.

A miniszterelnök és én Lvivben aláírtunk egy megállapodást országaink között, amely garantálja az eszköz és lőszerutánpótlást addig is, amíg Ukrajna csatlakozik a NATO-hoz. - nyilatkozta az ukrán elnök.

Közben az Európai Unió Tanácsa elfogadta az oroszország elleni 13. szankciós csomagot, amely az orosz háborús erőfeszítésekhez segítséget nyújtó vállalkozásokat is sújtja.

Az Egyesült Államok pedig 500 intézkedésből álló szankciós csomagot jelentett be Oroszországgal szemben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Újabb medveészlelés Heves vármegyében

Újabb medveészlelés Heves vármegyében

A Heves Megyei Hírportálnak jelezte egy istenmezejei olvasó, hogy egy hárombocsos anyamedvét láttak Szilaspogony közelében, valamint hallomása szerint lovakat is megriasztott egy medve a településen.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A rafahi menekülttábor lakóinak élete a tét + videó

A rafahi menekülttábor lakóinak élete a tét + videó

Több mint egy millió civil élete kerül veszélybe, ha Izrael megkezdi a rafahi menekülttábor ostromát. Bár a zsidó állam már elfogadta a támadás tervét, az amerikai elnök még bízik abban, hogy sikerül a Hamászt meggyőzni a gázai tűzszünetről szóló tárgyalásokon.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!