2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

CPAC Magyarország 2024 07:30

Külföld

A CNN már a függetlenség látszatáról is lemondott

A CNN riporterének könnyes megnyilvánulása után kevés kétség maradt a csatorna függetlensége miatt. Nem csak a választások során merültek már fel kétségek és ellentmondások a magát objektívnek nevező hírcsatorna kapcsán, azonban az amerikai elnökválasztás után már nem is próbálják leplezni álláspontjukat.

  • A CNN már a függetlenség látszatáról is lemondott

A CNN hírolvasója, Van Jones élő adásban, könnyek között adott hangot erős liberális nézeteinek a bevándorlás, a BLM és Trump miatt is, eloszlatva minden kételyt a hírcsatorna objektivitása kapcsán – írja a V4NA.

A politikai kommentátorként ismert Jones, amikor a választások eredményéről kérdezték, azt mondta, már könnyebben beszél a gyerekeinek arról, hogy „az igazság számít”. Hozzátette: „Ha muszlim vagy, nem kell majd aggódnod, hogy az elnök nem akar itt látni. Ha bevándorló vagy, nem kell majd attól félned, hogy az elnök elragadja a gyermekeidet és hazaküldi az álmodozókat minden ok nélkül” – utalva Trump bevándorlásellenes politikájára, ami az illegális „álmodozók” kitoloncolását vette célba.

A CNN természetesen már több ellentmondásba belefutott, amelyek miatt többek szemében e elvesztette hitelességét. Gemma Togini, a brit Sky News hírcsatornától például úgy fogalmazott: „Érdekes szerzet a CNN. Elképesztő élmény kívülről nézni a szervezetet és nézni – mint hírfogyasztó –, mennyire elképesztően elfogultak.”

Már 2016-ban is tömeges tüntetések voltak a vállalat székháza előtt Los Angelesben, amiért a választások előtt Bernie Sanders független jelöltnek alig biztosítottak műsoridőt.

A Trump-adminisztráció idején 2017-ben szintén botrányt kavart, hogy tényként akartak beállítani egy dokumentumot, ami kompromitálhatja Donald Trumpot, és amelyet még a Buzz Feed baloldalra húzó médium is csak fenntartásokkal közölt le, jelezvén, hogy „több hibát is tartalmaz” a dokumentum. A 35 oldalas jelentést több újságíró is megkapta, azonban kevesen publikálták a megbízhatatlansága miatt.

A CNN továbbá kísérletet tett egy nyilvánvaló ferdítésre is, amikor a BLM-tüntetések idején a kenoshai erőszakos megnyilvánulásokról tudósítottak, azonban utólag eltávolították az „erőszakos” kifejezést a hírből.

Arra is volt példa, hogy a hírcsatorna egyenesen álhíreket terjesztett egy interjú során Szijjártó Péter magyar külügyminiszterről, azonban a miniszter hamar helyreigazította a súlyos tévedést, ami nem nagyon zavarta a csatorna riporterét. Van Jones könnyes megnyilvánulásában, amelyben egyértelműen elítélte a Trump-kormányt és Biden győzelme mellett foglalt állást, sokan ismét a csatorna leplezetlen elfogultságát látták.

 

Mint arról korábban a Magyar Nemzet beszámolt, Joe Biden már bemutatta elnöki terveit. Joe Biden az ország egyesítését és koronavírus-járvány legyőzését tartja most a legfontosabb feladatának. Trump hosszú jogi küzdelemre készül.

 

Magyar Nemzet, V4NA Hírügynökség 

 

Kapcsolódó anyagok:

Joe Biden szerint kiterjedt választási csalást hoztak össze (video)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!