2021. 12. 04. Szombat Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Vetítő

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 03:00

Külföld

Három új gyanúsított a bostoni merénylettel kapcsolatban

Az amerikai hatóságok három új gyanúsítottat vettek őrizetbe a bostoni merénylettel kapcsolatban. Mindannyian 19 évesek, az életben maradt elkövető, Dzsohar Carnajev évfolyamtársai voltak az egyetemen. Bizonyítékok megsemmisítésével és hamis tanúzással vádolják őket, mert a merénylet után megpróbálták eltüntetni az elkövető laptopját és iratait. A támadás előkészítésében nem vettek részt.

A bostoni bíróságon hallgatták meg azt a három tinédzsert, akik a bostoni merénylet életben maradt elkövetőjének, Dzsohar Carnajevnek az évfolyamtársai voltak a massachusettsi egyetemen. Állítólag megijedtek, amikor megtudták, hogy az FBI a barátjukat gyanúsítja a bostoni merénylettel, ezért a kollégiumi szobájából kidobták a laptopját, illetve egy táskát, amiben tűzijátékok és gyújtószerkezetek voltak. „Az információk alapján úgy tudom, hogy a bombatámadás előkészítésében és kivitelezésében nem volt semmi szerepük, de a nyomozás folytatódik és új bizonyítékok kerülhetnek elő” – mondta Deval Patrick, Massachusetts állam kormányzója.


A három fiatal közül ketten kazah állampolgárok és egy hete előzetesben vannak, mert lejárt a vízumuk. A hatóságok a vallomásuk alapján találták meg a kidobott bizonyítékokat egy szeméttelepen. A hatóságok félrevezetése és bizonyítékok megsemmisítése a vád, 5-8 évet kaphatnak. „Az ügyfelem tagad minden vádat. Együttműködött az FBI-jal és ugyanúgy megdöbbentette a merénylet híre, mint mindenki mást. Nem tudta, hogy az általa ismert személynek köze van a támadáshoz, csak sokkal később ismerte ezt fel” – mondja az egyik gyanúsított védője.

Az április 15-i merényletnek három halottja és 260 sérültje volt. Az elkövető egy csecsen testvérpár volt. Ennek idősebb tagját a rendőrök lelőtték a letartóztatás közben. Öccse, Dzsohar Carnajev egy börtönkórházban lábadozik. Ha bűnösnek találják, halálbüntetésre számíthat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Kitiltják az oltatlanokat

Észak-Rajna Vesztfália tartomány legnagyobb városában, Kölnben van tudósítónk, Zöldhegyi Katalin.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!