2023. 12. 10. Vasárnap Judit napja
Jelenleg a TV-ben:

Fel a fejjel

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

5000 milliárd forintról van szó

A HírTV kérdésére az Európai Bizottság nem erősítette meg a Financial Times értesüléseit, miszerint Brüsszel 13 milliárd eurót szabadítana fel a befagyasztott uniós pénzekből Magyarországnak, ha a kormány hozzájárul az Unió kiegészítő költségvetéséhez.

  • 5000 milliárd forintról van szó

Híradónkban kapcsoltuk Zöldhegyi Katalin tudósítót Strasbourgból. 

A Financial Times beszámolója szerint az Európai Bizottság 13 milliárd eurót, vagyis több, mint 5000 milliárd forint szabadíthat fel a tavaly bafagyasztott, Magyarországnak járó uniós forrásokból, ha hazánk hozzájárul az uniós költségvetés kiegészítéséhez. 

Ez a kiegészítés a jelenleg is folyó hétéves költségvetés pótlólagos büdzséje lenne, 80 milliárd eurót jelent, melyet a bizottság a a tagálmoktól kalapozna össze, ebből fordítanának a migráció kezelésére, a megnövekedett kamatterhek finanszírozására, a legnagyobb tétel 50 milliárd euró Ukrajna újjáépítésre menne

- mondta el a HírTV tudósítója.

Az Európai Bizottság a HírTV kérdésére nem erősítette meg a Financial Times értesülését. Jelneleg várják a magyar kormány válaszát a múlt heti levelükre, melyben újabb kérdésket csatoltak, egyebek között az Országos Bírói Tanács munkakörülményeiről. 

Zöldhegyi Katalin elmondása szerint a HírTV úgy tudja,

célegyenesben vannak a tárgyalások a Magyarországnak járó uniós pénzek kifizetéséről. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Új alap segíti a családokat

Új alap segíti a családokat

Eddigi családpolitikánkat a jövőben kiegészítjük egy olyan alappal, amely a testi, lelki és szellemi egészséget szolgálja, hiszen erre kell és lehet építkezni - mondta Hornung Ágnes vasárnap egy fővárosi rendezvényen.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor: Sűrű nap Buenos Airesben + videó

Orbán Viktor: Sűrű nap Buenos Airesben + videó

Orbán Viktor Argentínába utazott pénteken, hogy ma részt vegyen Javier Milei új elnök beiktatásán. Orbán Viktor személyesen is gratulált Javier Mileinek a választási győzelemhez, és magyarországi hivatalos látogatásra hívta meg az új államfőt. Az alkalomból a magyar kormányfő egy videót is megosztott a közösségi oldalán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!