2022. 12. 05. Hétfő Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Híradó 18:45

Külföld

25 terrorizmussal kapcsolatos eljárást indítottak a Capitolium ostroma miatt

Legalább 25, belföldi terrorizmussal kapcsolatos eljárást indítottak az Egyesült Államokban az amerikai kongresszus ostroma miatt. Fegyverek, Molotov-koktélok, robbanószerkezetek és gyorskötözők voltak a Capitolium ostromakor őrizetbe vett embereknél, ez pedig azt jelzi, hogy nagyobb katasztrófát sikerült megelőzni - mondta a sajtónak az amerikai fegyveres erőkkel foglalkozó bizottság egyik tagja. A Pentagonnak tudomása van további lehetséges fenyegetésekről is a Joe Biden január 20-i beiktatásáig terjedő időszakban. A Capitolium rendőrségének főnöke pedig arról számolt be, hogy a kongresszusi biztonsági tisztségviselők megakadályozták a segítségkérést.

  • 25 terrorizmussal kapcsolatos eljárást indítottak a Capitolium ostroma miatt

Steven Sund, a Capitolium rendőrségének  vezetője szerint kongresszusi biztonsági tisztségviselők megakadályozták, hogy segítséget kérjen a Nemzeti Gárdától a Capitolium ostromakor. 

Sund  - mint arról a The Washington Post című amerikai napilap helyi idő szerint vasárnap beszámolt -  hozzátette:

felettesei vonakodtak hivatalos lépéseket tenni a Nemzeti Gárda készenlétbe állítása érdekében, annak ellenére, hogy hírszerzési információkból sejteni lehetett: a korábbiaknál sokkal nagyobb tüntetésre kell számítani.

Kormányzati tisztségviselők korábban azt mondták, hogy küldtek volna embereket az amerikai törvényhozás épületének biztosítására, de nem érkezett ilyen irányú kérés a capitoliumi rendőrségtől. Kenneth Rapuano, az amerikai Védelmi Minisztérium honvédelmi és globális biztonsági ügyekért felelős főtitkár-helyettese a múlt héten tájékoztatott: a Pentagon kapcsolatban állt a capitoliumi rendőrséggel, de azt mondták nekik, nem lesz szükség a Nemzeti Gárda támogatására.

Sund hangsúlyozta: szólt az alsóház és a szenátus biztonsági tisztségviselőinek, hogy engedélyezzék a Nemzeti Gárda készenlétbe helyezésének kérelmezését, de ők ezt elutasították. A rendőrfőnök kérelmét állítólag hatszor utasították el vagy késleltették, annak ellenére, hogy Sund többször elismételte: ijesztő a helyzet.

Sund január 16-án távozik tisztségéből. A lemondásra Nancy Pelosi, az amerikai képviselőház elnöke szólította fel, de többek közt a Capitolium rendőri szakszervezetének vezetője is szorgalmazta Sund menesztését.

Hír TV/MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar - Katari luxushajók

Radar - Katari luxushajók

Miközben zajlanak a nyolcaddöntők a katari labdarúgó világbajnokságon, kollégánk ismét exkluzív helyen járt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Financial Times: Zelenszkij az év embere

Financial Times: Zelenszkij az év embere

Volodimir Zelenszkij lett az Év Embere a Financial Timesnál. Ukrajna elnöke a brit üzleti lap szerint azzal érdemelte ki a címet, hogy az orosz agresszió elleni bátorság és kitartás, valamint a liberális demokrácia zászlóvivőjévé vált.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!