2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

200 ezer vakcinát adományoz Szudánnak Magyarország

Magyarország 200 ezer adag AstraZeneca-vakcinát adományoz Szudánnak - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön.

  • 200 ezer vakcinát adományoz Szudánnak Magyarország

Szijjártó Péter az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatában közölte: Szudán a hetedik afrikai ország, amely ilyen típusú segítséget kap a koronavírus-járvány legyőzéséhez Magyarországtól.

A vakcinaadománynak köszönhetően az afrikai országban is fel tudják gyorsítani az oltási kampányt, növelhetik a lakosság átoltottságát, ami csökkenti az újabb variánsok kialakulásának esélyét - tette hozzá.

A magyar diplomácia vezetője hangsúlyozta, hogy Magyarország kiveszi a részét a vírus elleni globális küzdelemből, az ország eddig 2,6 millió vakcinát adományozott afrikai államoknak.

Szijjártó Péter szavai szerint Magyarország megteheti, hogy segít, mert - mint fogalmazott - "idejében léptünk, van elég vakcina"; az országban mindenki be tudja oltatni magát.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!