2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Célpont 03:00

Külföld

20 kamionnyi segély Gázába csak „csepp a tengerben”

Gázában máris humanitárius vészhelyzet alakult ki - figyelmeztetett öt ENSZ-szervezet. A világszervezet azt szorgalmazza, hogy a szombati első segélyszállítmány után, továbbiak indulhassanak Gázába. Mint fogalmaztak, 20 kamion csak „csepp a tengerben”.

  • 20 kamionnyi segély Gázába csak „csepp a tengerben”

Az első humanitárius segélykonvoj 20 teherautóval megérkezett a palesztin területre.

A teherautók gyógyszereket, gyógyászati segédeszközöket, valamint 60 tonna élelmiszert - vizet, lisztet, tésztát és babkonzervet - szállítottak a nélkülözőknek. Az elektromos áramot termelő aggregátorok számára szükséges üzemanyag azonban nem érkezett az első segélyszállítmánnyal. Az Egészségügyi Világszervezet arról tájékoztatott, hogy 170 teherautó várakozik még humanitárius segélyszállítmánnyal a határátkelőnél.

A Gázai övezetet uraló Hamász iszlamista terrorszervezet fegyveresei október 7-én meglepetésszerű támadást indítottak Izrael ellen, betörtek a zsidó állam déli részébe, ahol több mint 1400 embert megöltek. Válaszul a zsidó állam azóta légitámadásokat és rakétacsapásokat hajt végre a Hamász-vezette Gáza ellen.

Az iszlamista palesztin szervezet 2007-ben vette át az irányítást Gázában. A 362 négyzetkilométeres övezet köré a terrortámadás óta Jeruzsálem totális blokádot vont. Elzárta a vizet, az áramot és azóta élelmiszer sem érkezett. A területen működő segélyszervezetek kifogytak a tartalékaikból.

A világszervezet vezetője arra is felhívta a figyelmet, azonnali humanitárius fegyverszünetre van szükség, hogy a segélyszállítmányokat eljuttathassák rendeltetési helyükre.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!