2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Külföld

180 milliónyi közpénzt mulattak el + Videó

Különbizottság vizsgálja annak az amerikai állami rendezvénynek a költségeit, amelyen a köztisztviselők 180 millió forintnak megfelelő összeget mulattak el az adófizetők pénzén. A botrányos költekezés miatt korábban lemondott a vállalat vezetője.

A Hír Televízió által bemutatott videoklipben egy közalkalmazott viccelődik az adófizetők pénzének pazarlásáról, arról rappel, hogy ellenük soha nem indulhat belső nyomozás. Ez a szám lett a győztes azon a 2010-es Las Vegas-i konferencián, amelyet éppen a közpénzek elherdálása miatt külön kongresszusi bizottság vizsgál. A botrányt az váltotta ki, hogy kiderült: a rendezvényre 823 ezer dollárt költött el az adófizetők pénzéből a szövetségi épületekért és a kormány beszerzéseiért felelős úgynevezett általános szolgáltatások tanácsa. A testület 300 munkatársa vett részt a konferencián.

Már a helyszín előzetes kiválasztása is 130 ezer dollárba került, mivel a tanács elnöke a rendezvény előtt kollégáival hatszor repült Vegasba. De olyan tételek is szerepelnek a költségek között, mint egy 7000 dolláros sushiállvány vagy egy 75 000 dolláros csapatépítő tréning, illetve egy gondolatolvasó előadása 3000 dollárért.

– Ez az adófizetők pénzének felháborító elfecsérlése! A Fehér Ház egyértelműen jelezte, hogy a szervező tanács vezetőinek távozniuk kell, és már beadták a lemondásukat – mondta a washingtoni szenátus költségvetési albizottságának vezetője, Dick Durbin.

A tanács elnöke a botrány kirobbanása után, még a múlt héten adta be lemondását. Az eset azon kevés politikai ügyek egyike, amelyet a Republikánus és a Demokrata Párt is elítél. Az adófizetők pénzével való gazdálkodás a novemberi elnökválasztáson is kulcskérdés lehet az Amerika államadósságát jelentős mértékben tovább növelő demokrata Barack Obama számára.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gyulán kampányolt Lázár János

Gyulán kampányolt Lázár János

Fogunk még hozni gyárakat Gyulára - mondta az építési és közlekedési miniszter a Békés vármegyei fürdővárosban rendezett utcafórumon pénteken kora este.
Turistákat öltek Afganisztánban

Turistákat öltek Afganisztánban

Fegyveresek agyonlőttek három külföldi turistát és egy afgán állampolgárt az Afganisztán középső részén fekvő Bamiján tartományban pénteken - közölte a tálibok belügyminisztériuma.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!