2023. 12. 04. Hétfő Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Sajtóklub 14:05

Külföld

Vérfürdő: 16 halott egy kávézóban

Egy zsúfolásig telt kávézóban robbantotta fel magát egy öngyilkos támadó egy iraki városban, 16-an meghaltak. Irakban csak júliusban több mint ezer civil veszítette életét, nagyrészt szunnita szélsőségesek támadásaiban. A közel-keleti ország azután vált sorozatos vérfürdők helyszínévé, hogy 2003-ban lerohanta az Egyesült Államok vezette nemzetközi haderő; az országot a csapatok 2011-es kivonulásáig sem sikerült stabilizálni.

A Balad városban elkövetett merénylet csak egy azon fegyveres támadások közül, amelyek nap mint nap tizedelik az iraki lakosságot. Hétvégén például piacokon, bevásárlóutcákban, parkokban és mecsetek közelében robbantak bombák, legalább 80 civil halálát okozva.

A hétvégi robbantássorozatot az al-Kaida egyik helyi csoportja vállalta magára, amely főleg az iraki síitáknak üzent hadat. Júliusban már több mint ezer, idén pedig már több mint négyezer civil halt meg merényletekben – főleg szunnita fegyveresek támadásaiban.

Irakban több tízezer civil vesztette életét fegyveres támadásokban azóta, hogy az Egyesült Államok vezette nemzetközi haderő 2003-ban megdöntötte Szaddám Husszein rendszerét, és megszállta az országot.

2013 júliusa az elmúlt öt év legvéresebb hónapja volt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!