2023. 11. 28. Kedd Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Külföld

15 embert temetett maga alá egy összedőlt kórház

Összeomlott egy kórház épületének egyik részlege Indiában, a hatóságok szerint 15 ember rekedhetett a romok alatt. Néhány hete hasonló tragédia történt, akkor egy illegálisan felépített 8 emeletes lakóház dőlt össze. A tragédiában 72 ember halt meg, és csaknem ennyien megsérültek.

Sokan csak a bezárt kapuk mögül, de többen a romok mellől figyelték a mentési munkákat az összedőlt indiai kórháznál. Az épület egyik szárnya teljesen összeomlott. „A női osztály volt, amelyiket a tragédia érintette. Sajnos ez egy régi épület, még 1966-ban épült” – nyilatkozta egy szemtanú.

A baleset India középső részén történt. A hatóságok tájékoztatása szerint a tragédia pillanatában 15-30-an tartózkodtak az épület érintett szárnyában. 15 embert rögtön a baleset után sikerült kimenteni. A rendőrség információi szerint a fődém omlott össze, és többen a romok alatt rekedhettek. A mentési munkálatok éjszaka is folytatódtak. Markolókkal és puszta kézzel is igyekeztek a romokat eltávolítani.

Indiában gyakoriak a házomlások. Az építőcégek ugyanis takarékosságból olcsó anyagokat használnak, és nem felügyelik megfelelően a többemeletes házak kivitelezését. Gyakran engedély nélkül kezdenek építkezésekbe. Legutóbb április elején omlott össze egy illegálisan felépített nyolcemeletes lakóház a nyugat-indiai Mumbai közelében. A tragédiában 72 ember halt meg, és csaknem ugyanennyien megsérültek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Botrány a Katonában: bűncselekmény lehet a Gyurcsány-pártnak adott kedvezmény

Botrány a Katonában: bűncselekmény lehet a Gyurcsány-pártnak adott kedvezmény

Bűncselekmény lehet a Demokratikus Koalíció tagjainak adott kedvezmény – mutatott rá az Origónak a Századvég Intézet alkotmányjogásza. Ifj. Lomnici Zoltán hozzátette: ebből is látszik, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) politikusai nem a nép emberei, és nem a választókért, hanem a választók pénzéből saját magukért dolgoznak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!