2024. 07. 20. Szombat Illés napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Külföld

14 halálos áldozata van az olaszországi áradásoknak

Már 14 halálos áldozata van az Olaszországot sújtó árvizeknek. A mentőegységek továbbra is menekítik a lakosokat a víz alatt levő épületekből. 42 település van továbbra is víz alatt, köztük városok is. 250 út és országút vált járhatatlanná, több híd leomlott. 27 ezer háztartás maradt áram nélkül.

  • 14 halálos áldozata van az olaszországi áradásoknak

A Lamone folyó vize átlépett a védvonalon, pincéket, lakásokat öntött el és magával sodort minden mozdítható tárgyat, köztük autókat is. A lakók azt mondják, nem számítottak ekkora árvízre.

Több mint 10-ezerre teszik azoknak a számát, akiknek otthona lakhatatlanná vált. 27 ezer háztartás maradt áram nélkül. Időközben újra megnyitották a korábban több szakaszon lezárt A14-es autópályát, viszont földcsuszamlás miatt még zárva az A1-es sztráda. A régió egész területén továbbra is a vörös, legmagasabb fokozatú riasztás van érvényben.

Van, ahol még nem vonult le az ár, 42 település van továbbra is víz alatt. Tart a mentés, a katasztrófavédelem munkatársai gumicsónakkal, házról-házra járva keresik a szorult helyzetbe került embereket. Stefano Bonaccini, a tartomány elnöke hangsúlyozta, továbbra is a lakosság biztonsága a legfontosabb. Akinek nincs hová mennie, azokat sportcsarnokokban, közösségi létesítményekben helyezik el ideiglenesen. Az evakuálások többsége Ravenna térségében zajlik.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ujjong a Hamász

Ujjong a Hamász

A Hamász iszlamista palesztin mozgalom pénteken üdvözölte a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICJ) véleményét, amely szerint törvénybe ütköző, hogy Izrael továbbra is megszállva tartja az 1967-ben megszállt palesztin területeket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!