2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Külföld

11 pártnak lett meg a szükséges számú ajánlása + videó

11 pártlistát vett nyilvántartásba a június 9-i európai parlamenti választásra a Nemzeti Választási Iroda.

  • 11 pártnak lett meg a szükséges számú ajánlása + videó

Május 3-án délután 4 óráig adhatták le a pártok az európai parlamenti listaállításához szükséges ajánlásaikat. Ahhoz, hogy nyilvántartásba is vegyék őket 20 ezer érvényes ajánlást kellett összegyűjteniük. Ezt végül tizenhárom jelölő szervezet tette meg. Azonban utólag derült ki, hogy a Jakab Péter nevével fémjelzett Nép Pártján és az Új Alternatíva Párt nem tudta bemutatni a megfelelő számú aláírást, így ez a két szervezet nem indulhat el az EP-választáson. Ezzel pedig eldőlt, hogy tizenegy párt listájára lehet majd voksolni.

Pálfalvi Milán, elemző, Nézőpont Intézet: "Az erőviszonyokat egyértelműen megmutatja, hogy mely pártok tudtak listát állítani."

A Nézőpont elemzője szerint amíg a békepárti álláspontja és stabil politikája miatt a Fidesz-KDNP státusza biztos ebben a versenyeben, addig az ellenzéki oldalon Magyar Péter megjelenésével teljesen felborultak az erőviszonyok.

Pálfalvi Milán, elemző, Nézőpont Intézet: "Az európai parlamenti mandátumok kiosztása az néhány párt esetében fog megtörténni. Ugye a Fidesz és a KDNP szövetségben, DK-MSZP-Párbeszéd szövetségben, valamint a Tisza Párt. Jelen pillanatban ezek a legvalószínűbb lehetséges nyertesei az európai parlamenti választásnak."

Az elemző hozzátette: az olyan pártok mint a Momentum vagy Jobbik-Konzervatívok a futottak még kategóriába tartoznak. Ezeknek a pártoknak adott esetben már az is siker lehet, hogy elérték a szükséges számú aláírást, amivel el tudnak indulni az európai parlamenti választáson.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Spanyol szövetségesének üzent Orbán Viktor

Spanyol szövetségesének üzent Orbán Viktor

Sok patrióta harcosra van szükségünk Európában - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök videóüzenetében, amelyet a jobboldali spanyol Vox párt EuropaViva24 elnevezésű politikai nagygyűlésén vetítettek le Madridban vasárnap.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!