2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Az ezüstcsapat és a '38-as világbajnoki döntő 03:00

Külföld

100 000 dollárnyi segélyt kaptak a bostoni robbantók

Állami segélyt kaptak a bostoni merénylők. A helyi sajtó értesülése szerint átszámítva 27 millió forintnak megfelelő támogatásban részesültek 10 évig, még szociális lakást is kiutaltak számukra. A nyomozásban az amerikai és az orosz hatóságok együttműködnek. John Kerry amerikai külügyminiszter a jövő héten Moszkvába utazik, ahol partnerével Szíria mellett a bostoni terrortámadásról is egyeztet.

Az Egyesült Államok több mint 100 000 dollár segélyt folyósított az elmúlt tíz évben a bostoni kettős merénylettel gyanúsított csecsen származású Carnajev család számára. Az amerikai hatóságok most a támogatásra való jogosultságot is vizsgálják, a robbantásokban elhunyt gyanúsított, Tamerlan Carnajev oroszországi hátterével együtt. A férfi radikális nézeteire 2011-ben Moszkva hívta fel a szövetségi nyomozók figyelmét, később pedig a CIA látókörébe is bekerült. Obama elnök ezért elrendelte a biztonsági szervek közti kommunikáció hatékonyságának kivizsgálását, de megvédte a szövetségi nyomozóirodát.

Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn biztosította a Fehér Házat arról, hogy Moszkva segít a bostoni terrortámadás esetleges oroszországi szálainak felgöngyölítésében. A jövő héten Moszkvába látogató John Kerry külügyminiszter – Szíria mellett – ennek részleteiről is egyeztet majd Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel.

A testvérpár Dagesztánban élő szülei egyébként lefújták tervezett amerikai utazásukat: az apa betegségre hivatkozik, az anyát egy tavalyi, nagyértékű bolti lopás miatt körözik. Kisebb fiuk, a bostoni merénylet börtönkórházban ápolt gyanúsítottja azóta hallgat, hogy egy szövetségi bíró ismertette vele jogait. A 19 éves Dzsohar Carnajevet a bíróságon valószínűleg az a Judy Clarke védi majd, aki a levélbombáiról ismert Ted Kacsinszkit és a Gabrielle Giffords képviselőnőt 2011-ben fejbe lövő ámokfutót is megmentette a halálbüntetéstől.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Újabb kínos üggyel kell szembesülnie Magyar Péternek + videó

Vezércikk - Újabb kínos üggyel kell szembesülnie Magyar Péternek + videó

Kétes üzleti ügyei mellett újabb részletekre derült fény Deák Boldizsár múltjából. A Tisza Párt alelnöke, akivel Magyar Péter összeállt politikusi karrierje érdekében, ügynök és besúgó lehetett. Az újabb fejleményekről Kacsoh Dániel, Pindroch Tamás és Lentulai Krisztián is elmondják véleményüket a Vezércikkben.
Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Az Irán által támogatott Hezbollah libanoni síita fegyveres szervezet több tucat rakétát lőtt ki izraeli állásokra. Az egyre mérgesedő iráni és izraeli konfliktusról Kovács Tamás, az NKE Rendészettudományi Kar Rendészetelméleti és Történeti Tanszékének egyetemi docense beszélt a HírTV stúdiójában. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!