2024. 10. 18. Péntek Lukács napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Komment 06:00

Újabb bizonyító hangfelvételekről beszélt az ORÖ elnöke

,

2015. december 6., vasárnap 17:10, frissítve: hétfő 08:13

Újabb bizonyító hangfelvételekről beszél az Országos Roma Önkormányzat jelenlegi elnöke. Az ATV Szabad szemmel című műsorában Hegedűs István azt is elmondta: ha szükség lesz rá, nyilvánosságra hozza azokat. Hozzátette: átértékelte barátságát Farkas Flóriánnal, mióta rálátása van a korábbi elnök alatti botrányos ügyekre. A Fidesz nem lát okot a képviselő elszámoltatására, Kósa Lajos abszurdnak tartana egy ilyen eljárást.

Még november elején fulladt botrányba az Országos Roma Önkormányzat mohácsi ülése. Pár nappal később az egyik képviselő olyan hangfelvételeket mutatott be, amelyek szerinte azt támasztják alá, hogy Farkas Flórián, korábbi roma önkormányzati elnök, jelenlegi miniszterelnöki megbízott áll a történtek mögött.

„Szevasz Sándorom, beszéltem a Lacival is és a Nagy Józsival is. Hála a jó istennek rendbe vagyunk, ezt a feladatot még meg kell csinálni, ha napirendi pont leszavazása, akkor leszavazzuk, ha az egész napirendi pont megvitatása van, akkor borítás van, mert törvénytelenül jártak el, tiszta hülyét csinálnak az emberekből. Már az állatokkal, úgy bánnak velünk.”

Tavaly ősz óta sorozatosak a botrányos ügyek Farkas Flórián elnökségi időszakáról. A Híd a munka világába program után jött a budai villa ügye, nemrég pedig a Romnet kiderítette: ismerős cégeknek fizetett ki tanulmányokra több százmillió forintot az önkormányzat korábbi vezetése. Állítólag olyan dokumentum is volt, amely oldalanként 300 ezer forintba került.

„Farkas Flórián volt mindig az az ember, aki generálta azt, hogy az Országos Roma Önkormányzatot botrányok jellemezzék” – mondta Hegedűs István. Az Országos Roma Önkormányzat jelenlegi elnöke már újraértékelte egykori barátságát Farkas Flóriánnal, és azt mondja: ha szükséges, újabb hangfelvételeket hoznak nyilvánosságra. „Vannak más felvételeim is, ami azt gondolom, hogy jelenleg nem nyilvános, de abban a pillanatban nyilvánosságra fogom hozni, amikor ez aktuális lesz” – tette hozzá Hegedűs István.

A botrányok ellenére a kormánypárt egyelőre nem lát okot a fideszes képviselőként is dolgozó Farkas Flórián elszámoltatására. „Addig, amíg a vizsgálatok nem zárulnak le, addig nincs miről elszámoltatni, arról nem is beszélve, hogy ezt nem is a frakció végzi, ha kikérik a mentelmi jogát, az egy teljesen másik ügy. De még nem kérte ki senki a mentelmi jogát, tehát ezt nem tudjuk megelőlegezni, mert az teljes abszurditás lenne” – indokolt Kósa Lajos.

Hétfőre az Országos Roma Önkormányzat rendkívüli közgyűlést hívott össze. Sajtóinformációk szerint méltatlanság és összeférhetetlenség miatt fosztanának meg mandátumától több képviselőt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!