2024. 10. 18. Péntek Lukács napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Komment 06:00

Tízezrek virrasztottak Prince halála miatt

2016. április 22., péntek 08:10, frissítve: szombat 12:47

Több nagyvárosban virrasztottak a rajongók a popénekes Prince halála miatt, és zenészkollégái is gyászolják. Barack Obama szerint a kreativitás jelképét, Madonna szerint a popzene látnokát vesztették el. A zenész minneapolisi otthonában hunyt el, egyelőre nem tudni, miért. Az énekes halála után több internetes videószolgáltató töltött fel klipeket Prince-től. Korábban ugyanis az énekes ellenezte, hogy a zenéjét az interneten terjesszék.

Prince egyik híres számával, az 1982-es Little Red Corvette-tel teremtette meg a 80-as évek popzenéjének jellegzetes hangzását.

A szexualitást dalszövegeiben és előadásában is hangsúlyozó énekes a popzenén kívül a funk, a soul hiphop és a diszkó ikonjának számít. „Simán felment a színpadra egy szál gitárral, és lenyomott egy háromórás koncertet hiba nélkül. Ettől is volt elképesztően egyedi. Hihetetlen hangzása volt, egyszerűen csodáltam” – mondta Stevie Nicks, a Fleetwood Mac egykori énekese.

Az amerikai énekes 1958-ban született. A Prince nem felvett név, a teljes neve Prince Rogers Nelson. Első albumával 1978-ban futott be, ezek után több 100 millió albumot adott el. Hét Grammy-díja volt. A Rolling Stone zenei magazin minden idők legnagyobb zenészei között a 27. helyre sorolta. A clevelandi rock and roll hírességek csarnokába is bekerült. „Prince-ből áradt az energia, folyamatosan pörgött, de arra mindig aprólékosan odafigyelt, hogy képes legyen minél több embert megszólítani, és minél inkább magával ragadja a közönséget. Minden albuma arról szólt, hogy ezt az energiát becsomagolja. Generációnként egy-két ilyen alkotó van” – mondta Owen Husney, az énekest felfedező zenei menedzser.

Az énekesért több városban virrasztottak, New Yorkban, Chicagóban és Los Angelesben is több tízezren gyűltek össze.

Prince minnesotai otthonában halt meg, a liftben találták meg a holttestét. A rendőrség egyelőre vizsgálja a halál okát, de az amerikai sajtóhírek szerint az énekest az idén is kezelték drogtúladagolás miatt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!