2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Tévés alkalmazott gyilkolt élő adásban

,

2015. augusztus 26., szerda 20:50, frissítve: csütörtök 10:07

Kórházba szállítása után meghalt az a volt újságíró, aki a CBS televízió reggeli műsorában, élő adásban lőtte agyon a csatorna két munkatársát. A támadás után ugyan elmenekült a helyszínről, de a kamera rögzítette az arcát, ezért a rendőrség gyorsan azonosította, és már majdnem el is fogták, amikor a férfi öngyilkos lett.

Egy volt riporter lőtte le két kollégáját egy virginiai üdülőövezetben. A férfi akkor támadt a riporterre és az operatőrre, amikor a helyi gazdasági kamara egyik tagjával a turizmus fejlesztéséről készítettek interjút a CBS televízió reggeli műsorában. A riportalanyt súlyos sérülésekkel szállították kórházba, a stáb tagjai meghaltak.

Az amerikai hatóságok gyorsan megállapították a támadó kilétét, az összerogyó operatőr kamerája ugyanis még rögzítette a gyilkos arcát. A támadó nem sokkal ezután öngyilkos lett a saját autójában. „Ez egy mindennapi történet volt a kirándulóhely ötvenedik évfordulójáról, egy pozitív esemény, ezért természetesen semmiféle veszélyre nem számítottunk. De a világban, amelyben élünk, vannak összezavarodott emberek, akiknek a motivációit nem értjük. Ez történt a connecticuti iskolában vagy a coloradói moziban is” – mondta Jeff Marks programigazgató.

A történtekre reagált a Fehér Ház szóvivője is, a gyilkosság ugyanis jól jöhet Barack Obamának a szabad fegyverviselés elleni hadjáratban. „Az eset pontos részleteinek feltárása még folyamatban van, de mint ilyen esetekben már többször hallhatták tőlem, ez egy újabb példa arra, hogy a fegyveres erőszak mennyire szokványossá vált a kisebb és nagyobb közösségekben is az egész Egyesült Államokban” – mondta Josh Earnest.


Az amerikai elnök több mint két évvel ezelőtt jelentette be, hogy szigorítani szeretné a fegyvertartás szabályait. Barack Obama ezt azután kezdeményezte, hogy egy ámokfutó 27 emberrel, köztük 20 kisiskolással végzett Newtovnban.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!