2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Ez a minisztérium indoka

2015. augusztus 4., kedd 12:24, frissítve: kedd 19:02

Azért Martonfán épül a menekülttábor, mert ott van olyan összefüggő állami terület, ahol elhelyezhetik a konténereket – ezzel indokolta a Belügyminisztérium illetékese a polgármesternek, hogy miért a 200 fős településre esett a választás.

„Állami földterületeket kerestek, és itt van akkora terület, amely szerintük erre alkalmas. Szerintem nem, most is azt mondom. A nézetkülönbség megvan, és meg is marad” – fejtette ki a polgármester.

Bosnyák Attila András meghívta egy rendkívüli képviselő-testületi ülésre a tárca képviselőit, ahol zárt ülésen tárgyalhatnak a helyzetről, ám addig is folytatják tiltakozó akciójukat. A 200 fős Baranya megyei falu határában 1000 fős bádogváros épülhet.

Provokációnak tartják

Provokációnak és megfélemlítésnek tartják a martonfaiak, hogy a menekülttábor ellen tiltakozókat igazoltatta a rendőrség – nyilatkozta a polgármester nyilatkozta a Hír TV-nek. A készenléti rendőrök tegnap este felírták az adataikat, és közölték velük, hogy ha elindul az építkezés, sátrat kell bontaniuk.

A befogadóállomást rendőrök őrzik majd, de szabad lesz a kijárás. Értesülésünk szerint az ideiglenes bádogvárost az ősz közepéig építik meg, a területet közművesítik.

Továbbra is özönlenek a bevándorlók

Továbbra is tódulnak a menekültek az országba. Tiltott határátlépés miatt több mint 1600 embert fogtak el a rendőrök országszerte az elmúlt huszonnégy órában. Bővebben >>>

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!