2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Robbie Williams-szel indul a Sziget

2015. augusztus 10., hétfő 06:00, frissítve: hétfő 17:05

Hétfőn Robbie Williams koncertjével kezdődik a Sziget Fesztivál, de több ezren már vasárnap megérkeztek a Hajógyári-szigetre. A szervezők rekordlátogatottságra számítanak a következő egy hétben, a rendezvény csak ebben az esetben lenne nyereséges.

Bár hivatalosan csak hétfőn kezdődik a Sziget Fesztivál, több ezren már vasárnap sátrat vertek. Néhány stand is csak hétfőn nyit, sokan pedig tegnap végzték az utolsó simításokat. „Ez egy felnőtt játszótér, egy ipari játszótér, mindenféle élményeken lehet majd bent keresztül menni, és hát ma estétől már elfoglalható lesz valószínűleg” – mondta Csernák Janka.



A fesztivált hivatalosan Robbie Williams koncertje nyitja meg. A brit világsztár a Sziget eddigi legnagyobb és egyben legdrágább fellépője. Bár a kormány két éve 18 százalékra csökkentette a fesztiválok áfáját, a főszervező szerint csak akkor lehet nyereséges a rendezvény, ha idén a tavalyinál is több jegy fogy. „Ha sikerül meghaladnunk a tavalyi évi nézőszámot, akkor van esély arra, hogy idén is nyereseéges legyen a rendezvény, a fellépők árai nagy arányban drágulnak évről évre, ezt nehéz követni, hiszen nem tudjuk olyan nagy arányban a jegy árakat is emelni, ezért is kell izgulnunk, hogy a közönség szám is nőjön” – fogalmazott Gerendai Károly, a Sziget Kft. ügyvezetője.

A vendéglátósok is rekordnézőszámban bíznak, ezért szélesítették kínálatukat. „Rengeteg finomsággal készülünk a vendégeknek, bolognai spagetti, pesztós spagetti, lángos, palacsinta” – nyilatkozta Nagy Gergő. Az egyik büfénél nemcsak az ételeket, hanem a pénztárgépet is vendégcsalogatónak szánták. „Egyrészt megmutatjuk nekik, hogy mit ütünk be, mert van olyan állapot, hogy nem látnak semmit, de így ők is látják, min dolgozunk, hivatalosan ki vannak írva az árak” – hangsúlyozta Otlakán Orsolya.

Az egyik kasszát is kifejezetten fesztiválokra fejlesztették ki. Azon túl, hogy ütésálló, a sört is jól bírja. Egyelőre tesztelik a NAV-hoz is beköthető pénztárgépet. Idén már a Szigeten áruló vendéglátósoknak is az adóhatósághoz bekötött pénztárgépet kell használniuk. A NAV szakemberei ezért a számlaadás mellett idén már az online kasszákat is ellenőrzik majd.

Határérték alatt

Határérték alatti zaj-szintet mértek a Sziget fesztivál hangpróbáján hétfő hajnalban. Budán és Pesten egy-egy fix helyen, valamint három mobil eszközzel is mérik a fesztiválról kiszűrődő zajokat, a következő egy hétben. Gerendai Károly a fesztivál ügyvezetője mégis bejelentésekre számít, szerinte a hőségben sokan nyitott ablak mellett alszanak, így őket inkább zavarja majd a Sziget zaja.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!